Villa Hamam Modelleri

Villa - Hamam Modelleri

Son dönemin popüler tercihleri arasında yer alanvilla hamam modellerigünlük yaşam konforunun artmasına katkı sağlar. Ev tipi hamam trendinin artması sebebiyle her mekan ve beklentiye uygun özel projeler devreye alınabilir. Villanın büyüklüğüne ve kullanım çeşitliliğine göre en doğru alan seçilerek hamama dönüştürülebilir.

Hamam Nedir? Hangi Amaçla Kullanılır? 

Vücudun yorgunluğunu atmak, dinlenmek, cilt gözeneklerini açarak toksinlerden arınmak için en sağlıklı uygulama hamama gidilmesidir. Modern hayatın spa kültürü olarak dikkat çeken villa hamam modelleri, cildin temizlenmesine bağlı olarak etkili bir rahatlama sağlar. 

Sıcak bir ortamda alınacak duş ve geçirilecek zaman ter atmayı kolaylaştırır. Ev içinde tasarlanacak bir hamam için ilave elektronik cihaza ihtiyaç duyulmaz. Ortalama ısının 40 derece civarında olduğu hamamlarda, kuru ve ıslak zemin malzeme seçiminin doğru bir şekilde yapılması uzun süreli, konforlu kullanım imkanı yaratır. 

Rahatlamak İsteyenler İçin Sağlıklı Bir Alternatif 

Vücudun rahatlamasını aynı anda toksinlerden arınmayı sağlayan hamam, cildin tüm gözeneklerinin açılması için en ideal yerdir. Ter bezlerinin salgılama yapmasını sağlayan ortam, vücudun direncinin artmasında da etkilidir. Vücut sıcaklığının artmaya başlamasıyla birlikte terleme, terlemeyle birlikte toksinlerin dışarıya atılması sağlanır. 

Geleneksel hamam uygulamasının amacı;buharın desteğiyle ciltteki gözeneklerin açılması ve temizlenmesi amaçlanır. Hamamda kalındığı süre boyunca nabız hızında yaşanan artış özellikle astım hastalarının doğal tedavisinde etkilidir. İçinde doğal kaynakların ve termal havuzların bulunduğu hamamların benzerleri villalarda da uygulamaya alınabilir. 

Arınma ve Ferahlama Alanları 

Şehir merkezinde veya şehirden uzak villaların içinde kurulacak hamamlar, yoğun bir çalışma temposunun giderilmesine yardımcıdır. Sıcak ortamda oluşan buharın etkisiyle, arınma ve ferahlama aynı anda sağlanır. Modern teknolojilerden ilham alınarak tasarlanan odalar, oturma alanları eşliğinde daha uzun zaman geçirilecek mekanlar haline getirilebilir. Sıcak bir atmosfere sahip olan hamamlarda; 

  • Doğal malzemeler 
  • Taş ve 
  • Cam kullanılabilir. 

Islak ve kuru alan hacmine göre özel olarak projelendirilmesi gerekenvilla için hamamuygulamaları, konusunda deneyimli ekipler tarafından hazırlanmalıdır. Buhar kaybı yaşanmaması için herhangi bir hava akışının bulunmaması gereken ortamda, oksijen ihtiyacının da eksiksiz bir şekilde karşılanmasına özen gösterilmelidir. Kapalı bir duş alanının yanı sıra; kurna, oturma alanları, hazırlık veya bekleme bölümleri ideal bir hamam tasarımının olmazsa olmaz detayları arasında gösterilebilir. 

Haman Dizaynı Nasıl Yapılır? 

Yoğun bir nem ve buharın olduğu hamamlarda özellikle duvarların olumsuz etkilenmemesi için suya dayanıklı malzeme tercihi yapılmalıdır. Fayanslar ve doğal taşlar hamam duvarlarında en sık tercih edilen malzemeler arasında gösterilebilir. Bölücü duvar özelliği gösterecek cam kapılar, kişisel eşyaların korunmasında da etkilidir. 

 Villa Hamam Temizliğinin Detayları

 Sürekli ısı, nem ve buhara maruz kalan hamam içi duvarlarının ve zeminin düzenli olarak temizlenmesi önerilir. Yüzeysel temizliğin yanı sıra taş veya fayansların araları da mutlaka silinmelidir. Tazyikli su ve doğal temizleyiciler bu ş için idealdir. Türk hamam geleneğinden esinlenerek hazırlanacak olan villa tasarımları, Anadolu motifleriyle zenginleşeceği gibi, modern dünyanın ihtiyaçları da eksiksiz olarak karşılanabilir.

 Neden Biz?

 Havuz, hamam, spa ve sauna uygulamalarında sahip olduğu deneyimi müşteri beklentilerine uygun olarak şekillendiren ekiplerimiz, profesyonel uygulamalarla sektörde öncü konumdadır. Koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışıyla tüm Türkiye'ye kaliteli hizmet götüren Çilek Havuz, beklentilere en uygun projeyi kısa sürede kullanılır hale getirir. Satış öncesi verdiğimiz kesintisiz hizmetler satış sonrasında da sürdürülür. En iyiyi en hızlı, en kaliteli ve en uygun maliyetlerle tamamlamak konusunda sınır tanımayan çalışmalarımız, inşaat sektöründeki kalite standartlarının daima ileriye taşınmasını sağlar.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta