Yüzme Havuzu Dalış TahtalarI. Türleri ve Özellikleri

Yüzme Havuzu Dalış Tahtaları Türleri ve Özellikleri

Dalış güvenliği, dalış tahtasının kullanımı, bahçenizin boyutu ve ailenizin reaksiyonunu en üst düzeye çıkarmanın yollarını bulduktan sonra yüzme havuzunda bir dalış tahtalarına yer vermeye karar verdiyseniz dalış tahtalarının türleri ve özellikleri hakkında bilgi edinmeye başlayabilirsiniz.

Dalış tahtalarının türleri ve özelliklerini öğrenirken satın alım kararı vermeden önce ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Böylece ihtiyacınız olan en uygun genel çözümü bulmayı başarabilirsiniz. Dalış tahtaları genellikle üç farklı grupta ele alınmaktadır. 

Dalış tahtaları farklı boyutlara, şekillere ve yay özelliklerine sahiptirler. Ayrıca, dalış tahtası türlerinin birbirinden farklı olduğunu bilmek son derece önemlidir. Bir dalış tahtası türünü diğerinin yerine kullanmanız maalesef mümkün değildir. Çünkü dalış tahtaları kullandığınız havuzun boyutu ve yapılandırmasıyla uygun olmayabilecektir. 

Çoğu havuz kullanıcısı dalış tahtası tiplerini havuz boyutlarına uygun şekilde seçme konusunda becerikli değildir. Bu nedenle, dalış tahtaları arasındaki temel farklar konusunda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Dolayısıyla dalış tahtası satın alım kararı vermeden önce her zaman havuzlar konusunda profesyonel düzeyde bilgiye sahip olan birine danışmalısınız. 

Havuz boyutlarına ek olarak, dalış tahtasını kullanacak kişileri hesaba katmak gerekmektedir. Örneğin, havuza erişimi olan bazı küçük çocuklar için ekstra sıçrama özelliği sağlayan dalış tahtaları ile standart olanlar arasında bir seçim yapmanız gerekebilecektir. 

Esnek olmayan bir dalış tahtası özellikle uzun boylu ve atletik yüzücüler için daha iyi bir seçenek olabilecektir. Daha uzun boylu veya daha güçlü dalış becerilerine sahip olanlar daha yükseğe ve daha ileriye sıçramak isteyebileceklerdir. Daha uzun bir sıçrama mesafesine sahip olan kişilerin havuz tabanı ile temasa geçme olasılıkları çok daha fazladır. 

Havuzu kullanmayı bilen bir profesyonel yüzücü veya profesyonel havuz yapımcısı arkadaşlarınız ve aileniz için en doğru yapılandırmayı gerçekleştirme konusunda size yardımcı olabilecektir. Böylece dalış tahtasını güvenli bir şekilde kullanma şansına sahip olabilirsiniz. 

Dalış Tahtası Seçenekleri

Konut havuzları için mevcut üç tip dalış tahtası ve platformu bulunmaktadır. Öncelikle dalış tahtalarının iki farklı bileşenden meydana geldiğini bilmeniz gerekmektedir. Bu bileşenler yatay tahta ve tahtanın yerleştirildiği tabandır.

Bu iki bileşenin farkında olmak önemlidir. Çünkü her bileşen elde edilecek son ürüne farklı bir özellik kazandırmaktadır. Sonuç olarak, sadece yatay tahtanın kendisini değil aynı zamanda tabanını da düşünmeniz gerekmektedir. İkisi bir arada işlevsellik göstererek farklı seviyelerde sıçrama ve kullanım imkanı sunacaktır. 

Dalış tahtaları, bireysel esneklik seviyeleri ve sıçrama imkanları sunmaktadırlar. Bu nedenle platformlar sert ve sabit veya sıçramaları artıran esnek mekanizmalara sahip olabilmektedirler. 

Çeşitli dalış tahtaları ve stand çiftlerinden gelen sıçrama seviyelerinin anlaşılması adına dalış panosu üreticileri bu konuda ürün özelliklerde farklı farklı açıklamalarda bulunabilmektedirler. Dilerseniz bu konuda detaylı bilgiyi havuzu yapacak olan yükleniciden edinme yoluna gidebilirsiniz. 


Dalış Platformları

Bir dalış platformu aslında çoğu kişinin dalış tahtası olarak resmettiği, suya girmek için farklı bir atlama rampasını temsil etmektedir. Bu versiyon, sert bir stand üzerinde duran sert, esnek olmayan bir tahtayı temsil etmektedir. Dalış platformları ile ilgili en önemli durum neredeyse hiç yaya sahip olmamasıdır.

Bu nedenle birçoğu bu platformu dalış imkanı açısından en güvenli tercih olarak görmektedir. Bunun en büyük sebebi ise yüzücülere daha fazla güçle daha uzağa sıçrama imkanı sunmaktan öte olmasıdır. Böylece dalış platformları onların havuz duvarına veya tabanına çarpma şansını azaltmaktadır. 

Bu özellik bir platform ünitesini en güvenli dalış seçeneği yapmaktadır. Bir platform, büyük ve derin olan bazı havuzlar için uygun olsa bile bir dalış tahtasını yerleştirmek için gerekli olan belirli ebat ve yapılandırma imkanlarından yoksun olduğu unutulmamalıdır. 

Klasik dalış platformlarına alternatif olarak kullanılan ekipman atlama kayasıdır. Atlama kayaları çeşitli şekil ve boyutlarda gelmektedirler. Birçok havuz yapımcısı atlama kayalarını doğal taş kullanarak oluşturmaktadırlar. Aynı zamanda doğal kayayı taklit eden insan yapımı malzemelerle oluşturulmuş atlama kayaları da bulunmaktadır. 

Basit işlevselliklerinin yanında atlama kayaları özellikle kaya şelalesi veya tropikal diğer ögelerin kullanıldığı doğal tarzdaki havuzlar için dekoratif bir çözüm durumundadır. Tıpkı dalış platformları gibi atlama kayaları da havuza atlamak için kullanılabilirken dalış yapmak için güvenli olmaktan uzaktırlar. 


Dalış Tahtaları

Genel olarak dalış tahtası terimi sert bir stand üzerinde esnek bir tahta anlamına gelmektedir. Esnek tahta, fiberglas veya karma malzeme ile kaplanmış ve kaymaya karşı dayanıklı bir yüzeyle dokulu alüminyum veya ahşap olabilmektedir.

Sert stand son derece sabittir ve yayı yoktur. Bununla birlikte, sabit bir dalış platformundan farklı olarak esnek tahtalar dalış yapmak isteyen yüzücüler için küçük bir miktar kaldırma gücü sunmaktadır. 

Biraz sıçrama imkanının eğlenceli olacağını düşünüyorsanız tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, eklenen sıçrama özelliği ailenizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir. Yaylı bir dalış tahtasının kullanılması durumunda güvenli dalış konusunda tüm aile bireylerinin bilgi sahibi olması gerekmektedir. 


Esnek Dalış ve Atlama Tahtaları

Son olarak, esnek bir stand üzerine kurulu esnek bir tahta seçeneği bulunmaktadır. Bu kombinasyon atlama tahtasını oluşturmaktadır. Atlama tahtasının standında yaylanma oluşturmak için kuvvetli çelik yay kullanılmaktadır. Stand, bir kullanıcıyı daha fazla kaldırabilmek için esnek tahta ile birlikte işlev göstermektedir.

Yüzücülerin daha yüksek hızda daha ileriye gitmelerini sağlayabildikleri için bu tip tahtalar daha deneyimli yüzücüler için uygundur. Atlama sisteminin kurulumu sırasında havuzun büyük ve güçlü dalışları güvenli bir şekilde karşılayabilecek olmasına dikkat edilmelidir. 

Bir atlama tahtası kullanmayı tercih ederseniz havuzunu kullanacak olan kişilerin güvenli dalış konusunda bilgi sahibi olması son derece önemlidir. Aksi durumlarda kullanıcıların havuzu güvenli bir şekilde kullanması mümkün olmayacak ve çeşitli yaralanmalar söz konusu olabilecektir. 

Her zaman önce güvenliği düşünmelisiniz. Buna rağmen stili göz önünde bulundurma yoluna gidecekseniz bahçenize en kolay uyum sağlayacak olan envanterin dalış tahtası olacağını unutmamalısınız. Dalış tahtası bahçenizde kullandığınız mobilyalara ve dekorlara kolayca uyum sağlayabilecektir. Bazı modern dalış tahtası modellerinde klasik dalış tahtalarından daha farklı olan ve sportif bir uyandıran yeni malzemeler ve renkler kullanılmaktadır. 

Ayrıca atlama kayalarını göz ardı etmemelisiniz. Dalış platformları tartışmasız bir biçimde en güvenli seçimdir. Bunun sebebi bahçenize uyum sağlama konusunda sorunsuz olmaları ve havuz kullanımını kolaylaştırırken aynı zamanda dalış konusunda riskli hareketlerin önüne geçmesidir. 

Dalış tahtaları veya dalış platformları havuz kullanımında daha eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayabilecektir. Ancak her zaman önceliğiniz güvenlik ve profesyonel kurulum olmalıdır. Havuz yapımcınız ile dalış tahtası veya dalış platformu konusunda görüşürken ailenizin ihtiyacı ve bütçeniz için en uygun seçeneği bulmaya çalışmalısınız. 

Dalış tahtaları ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa hemen iletişim formunu doldurarak veya 0216 475 39 37 telefon numarasını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta