Yüzme Havuzu Yapımı

Yüzme Havuzu Yapımı

Yüzme Havuzu İnşaatı Ve Kullanımında Tercih Edilen Malzemeler


Yüzme havuzlarının inşaatında kullanılan malzemeler standart olup miktar ve çeşitleri önceden tespit edilmelidir. Çok daha kısa sürede çok daha büyük ve gelişkin havuz inşaatları için ön hazırlık gerekmektedir. Öncelikli olarak havuzun ölçüleri belirlenmeli, açık - kapalı ve yarı açık gibi modelleri arasından bir seçim yapılmalıdır. Günümüzde sıklıkla sorulan soruların başında olan yüzme havuzu inşaatı nasıl yapılır? sorusunun cevabı birçok aşamadan oluşmaktadır.

Yüzme Havuzu İnşaatında Aşamalar


Karar ve keşif aşamalarından sonra beton içi tesisat için gerekli çalışmalar yürütülür. Akabinde havuzun tabanı alanında deneyimli ve uzman personeller tarafından hazırlanır. Bunun için bant seçimi çok önemlidir. Genellikle su tutucu bantlar tercih edilse de daha hesaplı ve pratik olduğu için genleşen bantların kullanıldığı havuzlar da mevcuttur. Sıva ve şap süreçleri çalışan personel sayısına göre birkaç gün içerisinde tamamlanmaktadır. Havuzlar için en önemli aşamalardan biri olan izolasyon işlemleri ise çift kademeli olarak yapılmaktadır. Son aşamada havuzun üst yüzeyleri kaplanır. Bundan sonraki seçeneklerde ise havuz aksesuarlarının yerleştirilmesi bulunmaktadır.

Havuz Yapımının Fiyatları


Günümüzünyüzme havuzu yapımıfiyatlarıöncesine oranla çok daha makul ve ekonomik olarak bulunmaktadır. Aynı zamanda kullanılan malzemeler çok daha kaliteli olup işçilik de üst seviyelere taşınmıştır. İsteyenler peşin fiyatına yapılan havuzlarda kendilerine sunulan indirimlerden faydalanabilir. Aynı zamanda anlaşmalı banka kartlarına altı ya da dokuz aya varan taksitli ödeme imkanları sunan firmalar da mevcuttur. Fiyat teklifi almak için hem telefon hem de internet kullanılabilir.

Yüzme Havuzlarına Özel Mozaikler


Yüzme havuzlarının yapımı ve güvenliği kadar süslemesi de büyük bir öneme sahiptir. Bu alanda üretilen ve satışa çıkarılan birçok mozaik çeşidi ilgili kataloglara tıklanarak incelenebilir. İlk seçenekler arasında alıcılar tarafından popüler bir oranda rağbet edilen cam mozaikler gelmektedir. Mavi tonları açık ve koyu olmak üzere çeşitli seçeneklere ayrılmaktadır. Ek olarak mavi ve beyazın ortak kullanıldığı ve turkuaz olan renk alternatifleri de fiyat farkı ödenmeksizin satın alınabilir. Kimyasaldan etkilenmeyen bu öze aksesuarlar havuzların çok daha modern ve estetik görünmesinde öncü rol oynar.

Yüzme Havuzlarına Özel Porselen Tutamaklar


Havuzlara giriş ve çıkışlarda sıklıkla kullanılan tutamaklar porselen malzemesinin olanca kalitesini yansıtmaktadır. Standart renkleri arasında mavi ve beyaz seçenekleri yer alsa da müşterilerin talep ettiği her renkte imal edilebilir. Havuzların kenarlarında ekstra bir estetik görünüm sağladığı için de sıklıkla tercih edilmektedir. Uygulama esnasına su terazisi kullanılması önerilmektedir. Tutamakların yer aldığı kataloglarda ek olarak kenar kaymazları da yer almaktadır. Bu da havuzu kullanan yetişkinlerin ve çocukların güvenlik taleplerini büyük oranda karşılayan aksesuarlardır. İstenmeyen kazaların önlenmesi için üretilen kenar kaymazları tamamen onaylı ürünlerdir. Tırtıllı bir yapıya sahip olan bu ürünler çizgili desenlere sahiptir.

Havuz İçi Aydınlatma Malzemeleri 


Bilindiği üzere yüzme havuzları sadece gündüz vakitlerinde değil gece kullanımlarına da açıktır. Özellikle otel ve benzeri işletmelerde aydınlatma malzemeleri temin edilerek yüzme havuzları 24 saat kullanıma açık hale getirilmektedir. Bu lambalar sıva üstü ve kovanlı başta olmak üzere birçok farklı çeşide ayrılıyor. Sıva üstü olan modelleri 15 W ile 36 W arasında değişen seçenekleri bünyesinde barındırıyor. Garanti süreleri iki yıl olan bu ürünlerde toplamda dört farklı çeşit renk sunuluyor. Gün ışığı ve mavi renkleri dışında beyaz ve sarı gibi açık renkler de tercih edilebilir. Kovanlı olan modelleri çerçeveli bir yapıya sahiptir. Su sızdırmazlık testlerinden geçen bu aydınlatma malzemeleri de güvenli kullanımlar için idealdir.

Ledli Havuz Lambaları ve Armatürleri


Yüzme havuzlarının aydınlatılmasında kullanılan seçenekler bunlarla sınırlı değil. Havuzun yapımı ve inşaatı sona erdikten sonra ledli lambalar ve armatürler ile havuzların iç dekorasyonu çok daha farklı modellerle süslenebilir. Led ışıkların kalitesini ve çalışma performansını bilen alıcılar sıklıkla bu ürünleri sipariş etmekte ve uzun yıllar boyunca kullanmaktadır. Herhangi bir renk sınırlamasının olmaması en büyük avantajlarından biri olarak görülmektedir. Her türlü parti ve organizasyonda bu lambalar farklı renklerde tercih edilerek görsel şölen oluşturulabilir. Toplam garanti süreleri 2 yıl olsa da kullanım talimatlarına dikkat edildiği takdirde çok daha uzun ömürlü olarak kullanılabilir. Yüzde yetmiş oranında tasarruf sağlayan armatürler de alıcılar tarafından oldukça hesaplı bulunmaktadır. 

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta