Yüzme Havuzu Yaptırmak İsteyenler

Yüzme Havuzu Yaptırmak İsteyenler Buraya

Müstakil bir eve sahip olan kişiler bahçelerine uygun boyutta ve derinlikte şık bir yüzme havuzu yaptırabilirler. Yüzme havuzu yaptırmak isteyen kişiler bu karara varmadan önce bazı konular hakkında araştırma yapmalıdır. Özellikle şık ve tasarımlı bir havuz yaptırmak isteyenlerin harcaması gereken bütçe gibi. Bahçe boyutunun uygun olması halinde bakımlı ve sağlıklı bir yüzme havuzu biraz masraflı olabilmektedir. Bu masraf tabi ki yüzme havuzunun büyüklüğüne, bahçe alanının topoğrafyasına ve havuz için kullanılacak malzemenin türüne göre değişiklik gösterir.

Eviniz için bir havuz istiyorsanız öncelikle sizi neyin beklediğini ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Firmamız ile iletişime geçerek, müstakil bir havuz hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. 

YÜZME HAVUZUNUN TÜRÜ ÖNEMLİDİR! 

Klasik bir havuz gibi gözüken her havuz aslında birbirinden oldukça farklı şekilde tasarlanmaktadır. Genellikle müstakil evlere havuz çeşidi olarak doğal yüzme havuzu ve kurulum açısından basit olan prefabrik havuz çeşidi yaptırılmaktadır.Yüzme havuzu yaptırmak isteyenleröncelikle hangi havuz tipini yaptırmak istediklerine karar vermeleri gerekir. 

Doğal yüzme havuzlarının diğer havuz çeşitlerine göre daha fazla tercih edilmesindeki sebep ise klorsuz, doğal, tasarruflu ve yenilikçi bir havuz çeşid olmasıdır. Doğal yüzme havuzları, biyolojik bir filtre sistemine sahip oldukları için klor ya da farklı bir kimyasala gerek duymadan biyolojik olarak kendilerini temizlerler. Prefabrik yüzme havuzları ise diğer yüzme havuzlarına nazaran daha düşük maliyetlidir. Ayrıca, istenilen boyut ve derinlikte inşa edilebilirler. Yapımı kolay olması açısından prefabrik yüzme havuzları da çok tercih edilmektedir. 

YÜZME HAVUZUNDA KULLANILACAK MALZEMENİN ÇEŞİDİ ÖNEMLİDİR! 

Yüzme havuzu yaptırmadan önce mutlaka maliyet açısından havuzun modeli, kullanım amacı ve alanın büyüklüğü belirlenmelidir. Havuz yaptırırken maliyeti düşürmek için kullanışsız malzemeler seçmek de çok doğru bir davranış değildir. Çünkü, havuzlar sürekli bakım ve onarım isteyen alanlara sahiptir. Bu açıdan ne kadar doğru malzeme seçerseniz ilerleyen zamanda havuzlar için harcayacağınız bakım ve onarım masrafı da düşecektir. 

Havuz malzemesi seçerken mutlaka çevresel faktörler, iklim özellikleri, havuz tipi ve kullanım amacı dikkate alınmalıdır. Böylece, daha doğru malzeme seçimi yaparak havuzdan en fazla verimi alabilirsiniz. 

YÜZME HAVUZLARININ BOYUTU NASIL BELİRLENMELİDİR? 

Yüzme havuzunun boyutu belirlenirken öncelikle arsada havuz için ayrılan alan belirlenir. Bu alana göre en doğru boyutta havuz inşa edilecektir. Ayrıca, havuz boyutunda havuzu ne amaçla kullanacağınız ve havuzun kaç kişilik olacağı da etkilidir. Bazı durumlarda havuzun boyutunu kişilerin bütçesi de etkilemektedir. Çünkü, ne kadar büyük boyutta bir havuz yaptırmak isterseniz kullanılan malzeme için de o kadar bütçe ayırmanız gerekir. Havuzun derinliği ise genellikle kullanım amacına göre değişecektir. Özellikle çocuklar için tasarlanan havuzlarda derinlik çok fazla olmaz. Çocuk havuzlarında yükseklik en fazla 50 santimetredir. Yetişkin havuzlarında ise yükseklik 1,5 metre olarak belirlenmektedir. 

YÜZME HAVUZU DONANIMLARI 

Yüzme havuzu donanım olarak oldukça fazla sisteme sahip bir yapıdır. Özellikle havuzlarda temizliği ve su giderlerini sağlamak amacıyla farklı çeşitlerde pompa, su boruları, drenaj ve elektrik sistemi gibi donanımlar kullanılır. Tüm bunların yanı sıra havuz içi ve dışı için de aydınlatma, merdiven, havuz örtüsü ve diğer eğlence amaçlı aksesuarlar mevcuttur. Bu aksesuar ve donanımların her birini belirlemek için firmamız ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Firmamız havuz yapımı, onarımı ve diğer bakımları hususunda yıllara varan bir tecrübe ağına sahiptir. Alanında uzman ekipler eviniz ve alanınız için en uygun havuz çeşidini belirleyecek ve gerekti tertibatı sizler için kuracaktır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta