Havuz Bakım Talimatı

Havuz Bakım Talimatı

Havuzların günlük bakımı havuzdan sorumlu personel tarafından, düzenli olarak her sabah havuz yüzeyine bakarak fiziksel görünümü kontrol etmeli, bozukluk olup olmadığını kontrol etmelidir. Havuz suyunun gerekli kimyasal ölçümlerini yani pH, bağlı klor, serbest klor ölçümlerini yapmalıdır. Elektrikli kumanda panolarını ve havalandırma santrallerinin çalışmalarını kontrol etmelidir. Havuzun kullanım sırasında dipteki emiş vanalarının % 15 ila 30 arasında açık olup olmadığını kontrol etmelidir. Denge tank vanalarını açıp havuz ve denge tankının su seviyelerini gözlemlemelidir. Seviyeye uygun hale getirmelidir. Havuz duvarlarındaki göstergelerden havuzun ve ortamın sıcaklığını kontrol etmelidir. Dijital ekran yoksa termometre ile yapmalıdır. Tespit ettiği sıcaklık değerini Günlük Havuz Bakım Formu’na işlemelidir. Kulvar iplerini, atlama tramplenlerini, kanal ızgaralarını vb. mekanik aksanları kontrol edilerek havuz bakım talimatı tamamlanmalıdır.

Ters Yıkama Talimatı

Havuz bakım talimatını tam anlamıyla yerine getirebilmek için aşağıdaki aşamaları dikkatlice ve sırasıyla yerine getirmelidir.

Her dip temizliği yapıldıktan sonra manometre değerleri kontrol edilmeli,

Filtrelerin ters yıkama işlemlerini eş zamanlı yapmamalı sıra ile yapmalı,

Motorları durdurmalı,

İlk filtrenin vana kolunu “backwash” olarak ayarlamalı,

Bulanık ve durulanmayı sırasıyla gözetleme camından gözlemeli,

Su durulunca motoru kapatmalı,

Filtrenin vana kolunu “rinse” olarak ayarlamalı,

Tek motoru aktif hale getirmeli,

Bulanıklık ve durulanmayı sırasıyla gözetleme camından gözlemeli,

Su durulunca motoru inaktif hale getirmeli,

Filtrenin vana kolunu “filter” olarak ayarlamalı,

İşlemleri olduğu gibi filtreye de uygulayıp ters yıkama yapmalı,

Eksilen suyun tamamını şamandıralı su seviye regülatöründen gözlemlemeli,

Manometrelerde ters yıkama işlemleri gözlemlenerek haftada bunu en az bir kez yapmalı.

Havuz Bakımın'da Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Havuza giriş kontrollü ve tek noktadan olmalı ve çevresi kapatılarak dış etkilere karşı güvenceye alınmalıdır. Havuza girmeden önce havuz bakım talimatı layıkıyla yerine getirilmiş olmalı ki havuza girecek kişinin alacağı önlemler bir işe yaramış olsun. Ayak havuzunun havuzun girişinde bulunması ve mantar hastalığını önleyici ilaçla dolu olması gerekmektedir. Havuzlara duş almadan girilmemesi ve havuzlara girişe yakın noktalarda bulunması gerekmektedir. Soyunma odaları ve tuvaletler temiz tutulmalı, tuvaletten sonra duş alınmadan havuza girilmemelidir. Havuz etrafında sigara içilmemeli, yemek yenilmemeli ve çöp atılmamalıdır. Havuz 

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta