Havuz Bakımında Püf Noktalar

Havuz Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Havuzda vakit geçirmek ne kadar keyifli ise havuz temizliği de bir o kadar zahmetli bir iştir. Düzenli olarak havuz temizliği yapılmadığında havuzda kirlenme, bulanıklaşma, yosunlaşma gibi problemlerle karşılaşılabilir. Bu problemlerin sonucunda da ciltte ve gözde hassasiyet, bikini ve mayolarda renk değiştirme gözlemlenebilir.

Hiçkimse havuz keyfi yaparken böyle sorunlarla karşılaşmak istemez bu sebeple haftada birkaç saat mutlaka ama mutlaka havuz temizliğine vakit ayırmak gerekir. Ayrıca bu temizliğin bir düzene konulması ve aksatılmaması gerekmektedir.

Yapılmış ve halihazırda kullanılan havuzları nasıl temizleneceğini anlatmadan önce size birkaç tavsiye vermek isteriz. Eğer bir havuz yaptırmayı düşünüyorsanız ve havuzlar hakkında daha detaylı bilgi edinmek için şu an bu yazıyı okuyorsanız şanslısınız. Çünkü vereceğimiz bu öneri havuz bakımında oldukça işinize yarayabilir.

Eğer bir havuz yaptırmayı planlıyorsanız mutlaka bu havuzda kullanılan malzemelerin kir tutmayan bir materyale sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Gerekirse bu konuyu detaylı şekilde araştırmalı ve ileriki dönemlerde sizi zorlayacak bir havuz yaptırmalısınız. Bunun için de https://www.cilekhavuz.com.tr/iletisim/ adresinden Çilek Havuz ile iletişime geçebilir ve doğru tercihi yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim havuz temizliği nasıl yapılır? Havuz temizliği ve bakımında nelere dikkat edilir? gibi soruların cevaplarına.

Havuz Temizliği Nasıl Yapılır?

Aslına bakılırsa bir havuzun kirli olup olmadığı gözle görülebilmektedir. Su ne kadar berrak ise havuz da o kadar temiz demektir. Eğer suda bir bulanıklaşma veya yosunlaşma varsa bu havuz kesinlikle kullanılmamalı ve olası sağlık problemlerini engellemek için temizlenmelidir.

Öncelikle havuzun içerisine dışarıdan gelmiş olan maddeleri ayıklamak ile işe başlayabilirsiniz. Havuza, rüzgar vasıtasıyla yaprak, dal şeyler düşebilir ve yüzerken bu dallar ile karşılaşmak hiç de hoş olmaz. Bu sebeple ilk önce özel saplı yaprak süpürücüler, havuz fırçaları veya vakumlu temizleyiciler ile havuzu yapraklardan arındırmanız gerekmektedir.

Eğer havuzunuz sürekli kir tutan ve kolay temizlenmeyen bir yapıya sahip ise o zaman da çözümü kaliteli temizlik malzemelerinde bulabilirsiniz. Kaliteli temizlik malzemeleri bu kirleri daha kolay temizleyeceğinden size emek ve zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Havuzun daha fazla kirlenmemesi için mutlaka havuz filtresi kullanılmalıdır. Bu filtrenin boyutu havuzun büyüklüğüne ve havuzu kaç kişinin kullanacağına göre seçilmelidir. Bu sayede yetersiz filtreleme sonucu oluşacak sorunlar da baştan çözülmüş olacaktır.

Eğer havuz yoğun olarak kullanılıyorsa havuz filtresi günde 2 kere kontrol edilmelidir. Eğer çok yoğun kullanılmıyorsa bir kere kontrol edilmeli ve ters yıkama yapılmalıdır. Aynı zamanda saç, kıl gibi maddeleri hapseden kıl tutucuların da haftada 2-3 kere temizlenmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Havuz Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

● Yüzeysel havuz temizliğini tamamladıktan sonra sıra geliyor işin inceliklerine. Eğer bir havuzun bakımından sorumluysanız kesinlikle düzenli olarak ph seviyesini kontrol etmenizi öneririz.

● Bunun dışında bildiğiniz üzere havuz bakımında önemli uygulamalardan biri de çöktürücü uygulamalarıdır. Çöktürücü uygularken ideal ph değeri 6,8 ile 7,2 arasındadır. Havuzun ph değerinin bu aralıkta olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Sonrasında ise filtrasyon sistemini çalıştırmak ve en az 4 saat beklemek gerekmektedir. 4 saatin sonunda filtrasyon sistemi durdurulmalı ve en az 8 saat boyunca suyun dinlendirilmesi gerekmektedir. Çöktürücü uygulamalarında gereğinden fazla çöktürücü kullanmadığınızda da emin olmakta fayda vardır.

● Eğer havuz bakımında şok klor uygulaması yapacaksanız bu aşamada en etkili ph değeri 7.0 ile 7.4 aralığındadır. Şok klor uygulaması yaparken mutlaka bu aralığa dikkat etmenizi öneririz. Klor şoklamasında en ideal ölçü, sudaki bağlı klor oranının en az 10 katı klordur. Bu ölçülerde klor uygulaması yapmak, en sağlıklı olandır.

● Havuz bakımında bilinmesi gereken bir diğer nokta, şoklama işleminin hemen sonrasında ölçüm yapılmaması gerektiğidir. Ölçüm yapmak için havuzu kullanmadan 10-12 saat beklemekte fayda vardır.

● Havuz suyunda bakteri oluşumu zaman zaman rastlanan bir durumdur. Bu durumun engellenmesi için havuz sirkülasyon sisteminin her zaman çalışır vaziyette olması gerekmektedir.

● Yaz mevsiminde yağmur alan havuzlarda bulanıklaşma gibi problemlerle karşılaşılmaktadır. Bu sorunun ise birkaç çözümü bulunmaktadır. Bu konuda detaylı bilgiye ulaşmak için Bulanık Havuz Suyu Nedenleri ve Çözümleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

● Havuz bakımında yapılan hatalardan biri, kış aylarında havuz suyunun boşaltılmasıdır. Kış ayarında havuz suyunu boşaltmak yerine yaz aylarında havuzu boşaltıp dezenfekte etmenizi öneririz.

Havuzların mutlaka günlük, haftalık ve aylık bakımlarının yapılması gerekmektedir. Günlük veya haftalık bakımları yapmak kolay olsa da en azından ayda bir kere profesyonel destek almakta fayda vardır. İyi temizlenmemiş bir havuz, sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sebeple kesinlikle havuz bakımı ihmal edilmemelidir. Bizim tavsiyemiz bu konuda uzman bir marka ile çalışmanız yönünde olacaktır. Bunlara ek olarak 6 ayda bir olarak yapılan havuz bakımları bulunmaktadır. Bu bakım, diğer bakımlara göre çok daha kapsamlıdır. 6 aylık bakım için de en iyi tercih uzman bir kişi ile çalışmaktır.

Havuz temizliği ve bakımı konusunda tüm püf noktaları sizler ile paylaştık. Hamam, sauna ve havuz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz. Havuz bakımı konusunda merak ettikleriniz varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.


Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta