Havuz Bakımında Verilen Hizmet Nedir?

Havuz Bakımında Verilen Hizmet Nedir

Özellikle yaz aylarında daha yoğun olan havuzlar, pek çok kişi tarafından kullanılıyor. İnsan çeşitliliğinin fazla olması yüzme havuzlarının temizliğinin de önemini ortaya koyuyor. Tesislerde, villa ve yazlıklarda bulunan yüzme havuzlarının periyodik bakımları, temizlik ve kontrolleri oldukça önemlidir.

 Havuz bakımı, havuzların hijyenik olması açısından ihmal edilmemeli. Periyodik olarak bakımları yapılmayan havuzlar, insan sağlığını tehdit edebiliyor. Yüzme havuzları temizliklerine dikkat edilmezse insan sağlığı açısından zararlı olan birçok çeşit bakterinin oluşması ve bulaşması için hazırlıyor.

Yüzme Havuzu Temizliğinin Önemi

Yüzme havuzlarında hijyen oldukça önemlidir. İyi dezenfekte edilmeyen havuzlarda insanlar çeşitli enfeksiyonlara veya mantarlara maruz kalabilirler. Dezenfekte edilmemiş havuzları kullanan kişilerde yaygın olarak göz enfeksiyonu ve kulak hastalıkları gözleniyor.

Ayrıca bakteri ve mikroorganizmaların sevdiği ortamlar olan sulu ve nemli yerlerde hızla üremeleri ve yayılmaları kontrol altına alınmalı. Bunun için de yüzme havuzlarının dezenfeksiyonu büyük önem taşıyor.

Özlellikle çocuklar için olan yüzme havuzlarının hijyeni iki kat daha fazla önem taşıyor. Çocuklar arasında çok çabuk yayılabilen bakteri ve virüs türleri salgın hastalıklara neden oluyor. Bu yüzden çocuk ve bebekler için ayrılmış yüzme havuzlarında temizlik ve denetim daha da önemli bir hal alıyor.

Yüzme Havuzu Bakımı İçin Kullanılan Malzemeler

İhmal edilmemesi gereken havuz temizliği için çok farklı temizlik malzemeleri kullanılmakta. Bu malzemelerin kullanım oranları insan sağlığına ve yüzme kalitesini olumsuz etkilememeli. Yüzme havuzu ve temizliği için kullanılan malzemelerin kaliteli ve uygulamayı yapanın da işinde profesyonel olması gerekiyor. Kalitesiz bir temizlik malzemesi ile etkin bir temizlik yapılamayacağı gibi insan sağlığını daha fazla tehdit eden bir havuz oluşturmuş olunur.

Klor:Havuz temizliği için kullanılan malzemelerin başında gelir. Sularda belli bir klor oranı mevcuttur. Bu oran bazen bu oran değişerek suda kirliliğe ve bakterilerin çoğalmasına sebebiyet verir. Böylece havuz suyu insan sağlığını tehdit edecek düzeyde kirlenir. Normal şartlarda sudaki klor oranının 3 ppm'nin altında bir değer olması gerekiyor. Klor su içerisindeki mikroorganizmaları yok etmekle kalmıyor. İnsanlarla bulaşan güneş kremi, deodorant, saç spreyi ve krem gibi kimyasal maddelerin yok edilmesinde de etkin rol oynuyor. Havuzu kullanan kişiler tarafından suya karışan bu kimyasalları oksijen ile yakarak yok edebilme özelliğine sahip. Her zaman kaliteli ve etkin klorların kullanımına özen gösterilmeli

pH düşürücü:Yüzme havuzlarındaki suda belirli bir pH değerinin olması hem klor uygulaması hemde havuzun daha sağlıklı kullanılması için şarttır. Havuz suyunun pH değerinin 7. 2 - 7. 8 aralığında olması gerekiyor. Özellikle klor uygulamasının etkili olabilmesi için pH değeri büyük önem taşıyor.

Yosun giderici:Havuz suyu içerisinde yosun oluşmasını önlemek amacı ile kullanılan yosun gidericilerin işinde uzman kişiler tarafından, belirli yoğunlukta uygulanması gerekiyor.

Sıvı topaklayıcısı:Suyun içerisine karışan ufak pislikleri bir araya getirerek topak oluşturma özelliğindeki bu madde havuz suyunun berrak bir görünüm kazanmasını sağlıyor.

Yüzme Havuzu Bakım Aşamaları

İşinde deneyimli ve profesyonelce çalışan ekip ilk önce havuz suyunu boşaltmakla dezenfeksiyon işlemine başlıyor. Suyu boşaltılan havuza yosun giderici uygulanır. Konsantrasyonunu ayrı bir yerde düşürerek hazırlanan yosun giderici havuzun tüm yüzeyine ve duvarlarına fırça yardımıyla sürülür. Fazla kullanılması suda köpürmeye neden olacağı için miktarı çok iyi ayarlanıyor. Suda kaybolmayan yosun giderici uygulandıktan sonra diğer aşamaya geçiliyor.

Havuz su ile doldurulup pH düzeyine bakılır. 7. 2 ile 7. 8 aralığında olması gereken pH düzeyi için pH düşürücü kullanmak gerekebilir. pH düşürücü uygulandığı taktirde su 8 saat dinlendirilir ve tekrar ölçüm yapılır. Eğer çok fazla miktarda pH düşürücü kullanmak gerekirse işlem iki güne bölünür.

pH seviyesi 7. 2 - 7. 8 aralığına geldiğinde suya klor uygulanır. İyi bir dezenfektan olan klor ile işlem yaptıktan sonra suyu 12 saat dinlendirmek gerekiyor. 3 ppm'nin altında bir klor oranına ulaşınca suya sıvı topaklayıcı eklenir ve işlem sona erer.

Yüzme Havuzu Bakım Zamanları

Havuzların temizliğinin düzenli olması gerektiği kadar kontrol ve ölçümlerinin de düzenli yapılması gerekiyor. Günlük, haftalık ve aylık olarak bakımlarının yapılmasının yanında 6 ayda bir ve yılda bir kere olmak şartıyla detaylı ölçümlerinin yapılması uygundur.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta