Havuz Şoklaması Nasıl Yapılır?

Havuz Şoklaması Nasıl Yapılır

İstanbul merkezli kurulan Çilek Havuz & Sauna Türkiye'nin her yerine hizmet ulaştıran kalitesini bozmadan uygulamaları ile sektörde öncüdür. Firmamız en iyiyi en hızlı olacak şekilde en uygun fiyata vermeyi hedeflemektedir. Amacı müşteri odaklı çalışıp onların isteklerini yerine getirmeye çalışmaktır. Havuzlar günümüzde yaygın şekilde bulunmaktadır. Gerek evlerin bahçelerinde gerekse ticari olarak yaygınlık göstermektedir. Ancak havuzlar bireysel kullanımda olsa kitleselde olsa temizliği çok önemlidir. Görüntü olarak ve sağlık sorunlarına sebebiyet vermemesi için mutlaka dikkatli ve doğru bakım yapılmalıdır. Bu bakım işlemlerinden birisidehavuz şoklamaişlemidir. Havuz şoklama: Okside edici dediğimiz madde veya madde karışımlarının haftada bir ya da iki kez doğru bir şekilde uygulanması işlemidir.

Havuz suyu temiz görünse bile bakteri, virüs veya hastalık bulaşmasına sebep olabilir. Bu yüzden içerinse bulunma olasılığı olan mikroorganizmaları öldürmesi için dezenfekte edilmelidir. Havuz suyunda en yaygın kullanılan ise klordur. Klor havuz suyuna atıldığında bakteri, virüs gibi istenmeyen mikroorganizmalarla ve kirliliklerle birleşerek kloramin denilen yapıları oluşturur. Bu yapılar insan sağlığına zarar veren yapılardır. Sudan hızlı bir şekilde uzaklaştırılmaları gerekir. Dezenfektan görevi ise serbest klor olarak adlandırılır. Serbest klorun ve bağlı klor yani kloraminlerin suda belli konsantrasyonda olmaları çok önemlidir. Havuz şoklama işlemi ise tam bu noktada devreye girer ve bu bağlı klorlar oksitlenerek gaza dönüştürülür. Havuza gittiğimizde burnumuza gelen klor kokusu tamda bu sebeptendir.

Klorun dezenfekte edici özelliği şunlara bağlıdır:

  • Suda ki klor miktarına
  • Suyun pH derecesinin kaç olduğuna
  • Serbest klorun mikroorganizmalarla ne kadar sürede temas ettiğine
  • Suyun sıcaklığının kaç derece olduğuna

Havuz şoklamalarındaklor miktarı, eğer havuz genel piyasa havuzu ise, günlük ihtiyacının 4 katı olarak hesaplanır. Bu durum havuz sistemine göre değişebilir. Havuzun pH’ı önemli olduğu için pH 'ın 7.0 ile 7.4 aralığında ayarlanmalıdır. Uygun sıcaklıkta, uygun sürede, yaklaşık 30 dakika, uygulanması önemlidir.

Havuz şoklamaşu durumlarda yapılır; havuza ilk kez su doldurulduğunda, fazlasıyla yeni miktarda su eklediğinde ya da havuz suyu kahverengi, bulanık, yosunlu ve siyah-kahve renk aldığında. Bağlı klor yani kloramin miktarı belli bir aralığın altına düşmüşse de şoklama yapılmalı ve bir süre kullanılmamalıdır. Havuz şoklama yapılırken 3 tip kimyasal göze çarpmaktadır. Bunlardan ilki kalsiyum hipoklorid şoktur. Diğer ikisi ise diklor şok ve klorsuz şoktur. En yaygın kullanılan toz formunda ki kalsiyum hipoklorid oluşturmaktadır. Bu toz madde önce bir kova suda çözülmelidir. Bu madde yavaş çözülecektir bu yüzden bekleme süreside olacaktır 8 saat beklemesi gerekir. Diklor ise suya doğrudan ilave edilebilir. Diklor ise öncü bir çözme işlemi gerektirmez, 8 saat beklenilmesi önerilir, stabilizatör ihtiva eder. Potasyum monopersülfat yani klorsuz olan yöntem budur. Sıvıdır ve kullanımından 15 dakika sonra kullanılabilir. Ancak fiyatı diğerlerine göre daha pahalıdır. Şok havuzu yapımı ve daha fazla için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta