Yosun Önleyiciler Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Yosun Önleyiciler Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır

Yüzme havuzlarında meydana gelen ve havuz sahiplerini korkutan en ciddi sorunların başında yosunlar gelir. Yosun sorunu aslında gerekli tedbirler alındığında ve havuz kimyasalları ile havuz bakımı yapıldığında meydana gelmez. Ancak ihmal edilen havuzlarda yosunların oluşması oldukça normaldir. Yosunlar havuzda meydana geldiyse havuzu yosundan arındırmak bir gece de mümkün olmuyor. Bataklık gibi duran bir havuzda temizlik yapmak çok zordur. Temizlik yapan kişinin zamanı, emeği, parası harcanır.

Yosun Nedir?

Yosunlar mikroskobik olan canlılardır. Bu canlıların havuz suyunda 24 saat içerisinde üreyerek çoğalmasıyla önce suyun rengini bozarlar. Daha sonrasında sayıları iyice artan yosunlar havuzu kaplar. Yosunların havuza girmesi ise çok kolaydır. Yosunlar sporlar vasıtasıyla taşındığı için, hava yoluyla, havuz kenarında ki çimenlerden taşınma yoluyla ya da yeşillik alanlardan gelirler. Yosunlar su içerisinde bulunan CO2’yi kullanırlar. Böylece ortamda asittik olan CO2 çekildiğinde havuzun pH’sı bazik değere doğru hızla yükselir. Havuzlarda bulunan yosunların sarı, siyah ve yeşil olması mümkündür. Bu yosunlardan yeşil olanına sık rastlanır. Yeşil renkli yosun temizlemesi en kolay olandır. Siyah ve sarı olanlar ise havuza yapışır ve temizlemesi çok güç bir hal alır.

Havuzda Yosun Bulunmasının Zararları Nelerdir?

Öncelikle havuz suyu bulanmaya başlar. Bu bulanık görüntü havuzun kirli olduğuna dair izlenim uyandırır. Yüzen kişilerde kaşıntılar meydana getirebilir. Havuz yüzeyi giderek kayganlaşabilir. Buda havuzu kullananlar için tehlikeli bir surum yaratır. Havuza verilen klor miktarında artmaya sebep olurlar. Dezenfektanları absorbe ettikleri için dezenfektan etkisi düşer. Havuzda kötü bir tat ve renk meydana getirirler. Filtre sistemi yosunlar yüzünden tıkanır. Havuzlarda yosun oluşumunu önlemek için ise, sezonu açmadan önce havuzun gerekli bakımları yapılmalıdır. Dolgu malzemeleri kullanılarak, çatlaklar kapatılmalıdır. Bütün yüzeyler dikkatli bir şekilde derinlemesine temizlenmelidir. Yosun önleyici kimyasallar havuzun bütün yüzeylerine sürülmelidir. Yosun önleyiciler kuruduktan sonra ancak havuz su ile doldurulabilir. Sezon içerisinde ise ölü nokta denilen bölgeler iyice fırçalanmalı ve vakumlanmalıdır Serbest klor 1 ppm’den daha az olmamalı ve yosun önleyiciler sık sık kullanılmalıdır.

Çilek Havuz Yosun Önleyici Kimyasallar

Çilek Havuz, havuz yapımı aşamalarında müşterilerinin yanında olduğu gibi havuzların temizlenmesi konusunda da yanlarında olur. Bünyesinde birçok havuz kimyasalı satan firma aynı zamanda profesyonel destekte sağlar. Yosun önleyicilerin kullanılması havuzların temizliği açısından önem arz eder. Aksi takdirde havuzda yosunlaşma olabilir ve buda oldukça çirkin bir görünüme sebep olur. Çilek Havuz satışını yaptığı yosun önleyici kimyasalla alakalı olarak detaylı bilgiyi müşterileriyle paylaşır. Kullanma talimatlarına uyulduğu takdirde müşteri sorun yaşamayacaktır. Ancak yine de yardım talep ettiklerinde Çilek Havuz onlara uzman ekibiyle yardımcı olur.

Yosun Önleyici Nedir?

Yosun önlemeye yarayan kimyasallar havuzlarda yosun çoğalmasını engeller. Çilek Havuzda satılan yosun önleyici kimyasalı buradan temin edebilirsiniz. Yüksek verimlilik garantisi veren Çilek Havuzun yosun önleyici kimyasalı sıvı formdadır. Bu ürün deniz suyu ve gölet kullanımları için de uygundur. Dezenfektan katyonik esanslıdır. Havuz suyunun girilebilir ve sağlıklı olmasını sağlar. Çilek Havuzun ürün kullanımı için verdiği tavsiye, 100 m³ havuz suyu için 1,5 litre kullanılmasıdır. Çocukların temasınsan kaçınılmalıdır. Zararlı bir kimyasal olduğu için cilt, göz ve kıyafetler temas ettiği takdirde hemen bol su ile temas eden bölge yıkanmalıdır.

Yosun Önleyici Nasıl Kullanılır?

Yosun önleyiciler gibi havuz malzemeleri arasında yer alan kimyasallar dikkatli bir şekilde prosedüre uygun olarak kullanılmalıdır. Bir kere yosunlanmanın meydana geldiği bir havuzda yosunun tamamen temizlenmesi zaman alır.. Öncelikle havuz içerisinde bulunan büyük yosun parçalarını kepçe yardımıyla toplayın. Havuz bu işlemden sonra iyice bulanıklaşır ve korkunç bir görünüm kazanır. Biraz bekledikten sonra havuzun eski haline döndüğünü fark edersiniz. Eğer havuzun dibini göremeyeceğiniz kadar çok yosun meydana geldiyse sakın vakumlama yapmayın. Bu yöntemle ancak skimmer filtrenizi ya da borularınızı tıkarsınız. Dipteki bu tortu mümkünse doğrudan atılsın. Havuzu klor ile şoklayın. Klor miktarını ayarlayarak havuzu şokladıktan sonra 1 gece bekleyin. Daha sonra havuz berraklaşmıyorsa aynı dozda tekrar şoklayın. Filtreleri havuz tamamen temizlenene kadar aralıksız olarak çalıştırmaya devam edin. Temizleme işlemleri bittiğinde havuzun dibinde yosunları görmek mümkün olur.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta