Havuz Klorları Ne Kadar Atılmalıdır?

Havuz Klorları Ne Kadar Atılmalıdır

Havuz suyunun temizlenmesi için kullanılan esas kimyasallar klorlardır. Klor havuzun içerisinde b ulunan her türlü mikroorganizmanın öldürülüp kirliliklerin bağlanmasını sağlar. Yani havuzu dezenfekte eder. Sıvı ve granüllü formu daha sık tercih edilir. Klor çeşitlerinin kendilerine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Yine de Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen klor parametreleri baz alınır. Yani havuzun klor miktarı ayarlanırken uyulması gereken belli değerler vardır. Sağlık Bakanlığı ideal serbest klor değerini, kapalı havuzlarda 1,00- 1,50 ppm ve açık havuzlarda 1,00-3,00 ppm olarak belirlemiştir. Bağlı klor değeri ise açık ve kapalı havuzlar için en fazla 0,2 ppm olarak belirlenmiştir.

Serbest Ve Bağlı Klor Ölçümü

Bahsedilen serbest klor miktarı suda dezenfeksiyonu yapan klor miktarıdır. Bağlı klor ise amonyaklara bağlanmış yani havuzun içerisinde ki kirlilikleri tutan klordur. Bu klor türü barındırdığı kirlilikler nedeniyle sağlığı da tehdit eder. Havuz kimyasallaşmasın sonucunda hızlı bir şekilde havuzdan uzaklaştırılmalıdır. Toplam klor miktarı ise bu iki değerin toplanmasına denir. Test kitleri ile bu ölçümlerin yapılması mümkün oluyor.

Çilek Havuz Test Kitleri

Çilek Havuz İstanbul’da kurulan ancak tüm Türkiye’ye havuz yapımı ve havuz temizlenmesi gibi konularda hizmet veren bir firmadır. Müşterileri düşünerek hareket eder ve sağlıklı olmayan hiç bir yaklaşımda bulunmaz. Havuz yapımı ardından havuzun bakım ve temizliğine de aynı şekilde önem verir. Çilek Havuz sıvılı ve haplı test kitleri sunar. Bu kitler şeffaf cama sahiptir böylece ölçümü yapılan numuneyi görmek mümkün oluyor. Test hapları ve sıvılarıyla beraber sunulur. pH ve klor ölçümünü bu kit sayesinde beraber yapabiliyorsunuz. Numunesi alınan suya 1 tane hap atılır ve bunların üzerine 3 damla sıvı damlatılarak ölçüm yapılır.

Havuz Klorları Ne Zaman Ölçülür?

Havuzların klorlanması oldukça önemlidir. Havuzlar bireysel kullanılsa da ticari amaçla kullanılsa da mutlaka düzenli olarak ölçümü yapılmalıdır. Bu ölçüm aralıkları halk sağlığını korumak adına Sağlık Bakanlığı tarafında yönetmelikle belirlenmiştir. Havuz kullanıcılarının bu sisteme uymaları gerekir. Bireysel kullanılan havuzlar günde bir kere ölçüm yapması yeterli olurken toplu kullanılan havuzlarda ölçümün günde 3 kere yapılması gerekir. Klor miktarında değişme olursa havuzun tekrar klorlanması gerekir. Çilek havuz müşterileri için havuz klorlama sürecini gerçekleştirir. Hızlı teslimat, tam güvenilirlik, yüksek verim ve hızlı servis imkânı sunar.

Havuz Kloru Nasıl Kullanılır?

Çilek Havuzun kullandığı havuz kimyasallarından olan havuz klorları ise bakterileri ve yosunların giderilmesi için kullanılır. Toz klor ve tablet klor formların Çilek Havuz satışa sunar. Ürünler %56 ile %90 oranında yoğun olarak klor barındırırlar. Satışı yapılan klorların en önemli özelliği stabilizatör içermesidir. Yani ürünler güneş ışığından etkilenip etkinliklerini kaybetmezler. Gün ışığı olmasında bile verimli bir şekilde temizleme yaparlar. Bu sebepten gün içerisinde kullanıma uygundur. Kireç oluşturmadığı için havuzda bulanık bir görünüm olmaz. Suyun pH dengesini bozmaz. Böylece klor kullanımı sonrasında sürekli suyun pH'sını ölçmeniz gerekmez. Ürün suda çok hızlı çözünebilir böylece havuz şoklamalarında da kullanılır.

Havuz Kloru Nerede ve Nasıl Kullanılır?

Toplu kullanılan havuzlarda günlük kullanım miktarı 100 m3 suda 0,5 kg olarak tavsiye edilir. Ev havuzlarında kullanacaksanız 100m3 suya 0,5 kg yeterli gelecektir. Havuz temizlenmesinde en iyi sonuçlar akşam kullanımlarında alınır. Dezenfeksiyon işlemi uygulamalarından önce havuz pH'sının ayarlanması gerekir. Bu pH 7,2 - 7,6 olarak belirlenen ideal pH değeridir. Parlayıcı madde ile kesinlikle temasından kaçınılmalıdır. Yangına sebep olabilir. Yutulması ciddi şekilde tehlikelidir bu yüzden çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayın. Asit ile bir araya gelmesi durumda zehirli gaz yayar, soluması tehlikelidir. Havuz suyunun eğer pH'sı uygun değilse pH değerinin önce düzenleyici kimyasallar ile ayarlanması gerekir. Sodyum bisülfat içeren kimyasal ile pH seviyesini düşürerek ya da yükselterek en uygun aralığa getirilir. Önerilen miktarlarda kullanıldığında korozyon oluşmaz. Toz halde satılan formu oldukça ekonomiktir. pH değerinin ölçümünde 0,1 derece düşürme için 1 kg eklenir. Her gün en az 1 kere ölçüm yapmalısınız. Gözlerde ve ciltte tahrişe sebep olduğu için teması halinde bolca su ile yıkanarak kimyasal uzaklaştırılmalıdır. Çocuklar için sakıncalıdır ve ulaşamayacakları yerlerde saklamak gerekir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta