Havuz Bakım Malzemeleri

Havuz Bakım Malzemeleri

Havuz hijyeni insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Gerekli bakımları yapılmayan havuzlar salgın hastalıkların insanlara bulaşmasına ve yayılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle sahip olunan havuzların belirli periyotlar ile bakımlarının yapılması gerekmektedir.

 İnsanların keyifle yüze bildikleri ve çeşitli aktiviteler düzenledikleri havuzların neredeyse içilebilecek su kadar hijyeninin sağlanması ve temizliği önemlidir. Havuz bakımı havuzlar için üretilmiş özel bir takım malzemeler, kimyasallar ve ilaçlar ile gerçekleştirilmektedir.

 Havuzlar Neden Periyodik Olarak Temizlenmelidir?

 Havuzlar kullanıma bağlı olarak özellikle yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle sıklıkla temizlenmeli ve gerekli bakımları gerçekleştirilmelidir. Havuz hem hava koşulları nedeniyle hem de insan kullanımına bağlı olarak kirlenmektedir.

 Hava koşullarına bağlı kirlenmeler rüzgar yolu ile toz, toprak, kum, çim ve çeşitli çevre faktörlerinin havuz içerisine taşınması sonucu gerçekleşmekte yağmura bağlı bir takım taşmalar nedeniyle çevresindeki kirlerin havuz içerisine taşınmasından kaynaklanmaktadır.

 İnsan kullanımına bağlı kirlenmeler ise güneş yağları, ter, salya, kepek ve hatta insan idrarı olarak öne çıkmaktadır.

 Tüm bu nedenler havuzların periyodik olarak temizlenmesi gerektiğinin neredeyse ön koşulu olarak göze çarpmaktadır.

 Havuz Bakımında Kullanılan Malzemeler

 Havuzların çeşitli nedenler ile kirlenmesi sonucunda temizlenmeleri amacıylahavuz bakım malzemelerikullanılmaktadır. Havuzlar için özel üretimi yapılmış havuz kimyasalları söz konusu kirlilik nedenlerini ortadan kaldırarak havuzun tekrar insanlar için sağlıklı alanlar olmasını sağlamaktadır.

 Havuz kimyasalları arasında ilk akla gelen dezenfektanı sağlayan etkili madde ise klordur. Yüzme havuzlarında dezenfeksiyon sağlanmamış, klorlanmamış olması kullanılan suyun bir çok hastalıklara neden olmasına yol açmaktadır. Bunların ilk sırasında yoğunluklu olarak mantar rahatsızlığı gelmektedir.

 İnsan sağlığına ve hayatına zarar vermeyecek oranda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış doğru orantıda havuz kimyasalları kullanmak son derece önemlidir.

 Kapalı Havuzlarda Bakım Yapılması

 Açık havuz sistemlerinde olduğu gibi kapalı havuzlarda da gerekli havuz bakımlarının periyodik olarak yapılması gerekmektedir. Kapalı havuzlarda periyodik bakım ve doğru kimyasallar belirlenen oranlarda kullanılmadığı takdirde solunan havanın akciğerlere zarar verdiği bilinmektedir.

 Kapalı havuzlarda doğru malzemeler ve teknikler kullanılmadığı takdirde yapılan bakımlar bazı durumlarda insanların akciğerlerinde adeta sigara içmişçesine etki yaratmaktadır.

 Havuz Suyu Temizliğinde PH Değerinin Ayarlanması

 Havuz bakımının önemli adımlarından biri de suyun ph değerinin ayarlanmasıdır. Havuz suyunda ideal ph değeri 7,2 ile 7,6 arasında değişmektedir. Yüzme havuzlarının insan sağlığı açısından en ideal serbest klor oranı ise 0,5 ppm ile 1,5 ppm arasındadır.

 Havuz suyunun ph değerinin 7,6 oranından yüksek olması durumunda kullanılan kloran dezenfeksiyon etki alanı azalmaktadır. Tam tersi 7,0 ph değerinin altına düştüğü durumlarda ise su asitik duruma geçmekte ve insan sağlığı açısından olumsuz etkiler göstermeye başlamaktadır. Bu olumsuz etkiler gözlerde yanma, deride tahriş şeklinde kendisini ortaya koymaktadır.

 Havuz suyu yönetmeliği ile havuzlardaki ph ve klor değerleri belirlenmiş bulunmaktadır.

 Klor ile ph değerleri belirlenen oranlarda olmadığı takdirde havuzlarda yosun oluşumu gerçekleşmektedir. Havuzların derz ve fayans aralarında gözle görülür düzeyde yosunlar ortaya çıkmaya başlamaktadır. Bunun önlenmesinin yolu ile yosun önleyici kimyasallar kullanmaktan geçmektedir.

 Havuz Bakımında Kullanılması Gereken Ekipmanların Önemi

 Havuz temizliğinde kullanılan kimyasalların dışında temizliğe yardımcı bir takım malzemelerde kullanılmaktadır.

 Teleskobik Sap kullanımı; Havuz temizliğinde fırçalama, süpürme ve kayma gibi işlemleri gerçekleştiren önemli ekipmanlardan biri olarak teleskobik havuz sapları gelmektedir.

 Vakum Başlıkları kullanımı; Havuzun düzenli olarak süpürülmesi işlemi vakum başlıkları yardımı ile gerçekleştirilmektedir.

 Vakum Hortumu kullanımı; Havuz içerisinde biriken tortular hortum yardımı ile filter pampasının haznesine çekilmesi sağlanmaktadır.

 Havuzların bakımı ve temizliği ile ilgili olarak Çilek Havuz firmamız ile çalıştığınız takdirde insan sağlığı bakımından gerekli hijyenin koşulsuz bir şekilde yönetmeliğe uygun olarak gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

 Firmamız yıllar boyunca biriktirdiği deneyimlerini havuz bakımında da siz değerli müşterileri ile paylaşmaktan mutluluk duymaktadır. Havuzlarınızda sağlıklı ve mutlu zaman geçirebilmeniz için firmamız ile iletişime geçmeniz ve uzman kadromuzu havuz bakımı için sizlere yönlendirmemiz yeterli olacaktır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta