Havuz Yapımı Ne Kadar?

Havuz Yapımı Ne Kadar

Geniş kapsamlı bir faaliyet olarak görülenhavuz yapımı ne kadartutar sorusu herkesin kafasını meşgul eder. Açık ve kapalı havuzların yapım özellikleri birbirinden farklı olduğu için maliyetlerde de ciddi değişiklikler olur. Kalite standartları doğru belirlenmiş, müşterilerin güvenle uzun yıllar kullanabileceği bir havuz, detaylı projelendirilmelidir. Tasarım ve malzeme seçimi maliyet üzerinde etkilidir.

Havuz Yapım Maliyeti Nasıl Hesaplanır? 

Ev veya ortak kullanıma açık alanlara havuz yapılırken maliyet hesabının doğru çıkarılması gerekir. Havuz yapımı için standart bir hesap yapmak doğru sonuç vermez. Malzeme birim fiyatlarında yaşanan değişimler toplam maliyetin de değişmesine neden olur. Toplam tutarı etkileyen tek konu başlığıysa malzeme değildir. Yapılacak havuzun tipine göre maliyetler de değişir. Zemin altı veya zemin üstene yapılacak havuzların işlemleri birbirinden farklıdır. 

Zemin altına yapılacak havuzlarda;önce zemin kazılacak ve daha sonra düzeltilecektir. Yapım süresini uzatan bu işlemler maliyet üzerinde de ilave yük getirir. 

Zemin sütüne yapılacak havuzlarda;hazır kalıp kullanır. Bu uygulama zaman ve maliyetten avantaj sağlar. 

Maliyete Etki Eden İşlemler Hangileridir? 

Havuz yapımı maliyetlerini etkileyen ana başlıklar arasında; ölçü, zemin özellikleri, malzeme tercihleri, aydınlatma sistemi, motor düzeneği, temizleme filtreleri ve havuzun türü sayılabilir. 

Havuzun türü;maliyet üzerinde belirleyici değere sahip olan havuz türü, sahip olması istenen özelliklere göre değişiklik gösterir. Kendi kendini temizleyen sistemler hazırlık aşamasında daha yüksek bir maliyete sahip olsa da kullanım masrafları açısından daha avantajlıdır. 

  •   Prefabrik havuzlar 
  •   Süs havuzları ve 
  •   Yüzme havuzları farklı üretim ve hazırlık süreçlerine sahiptir. 

Prefabrik havuzlar;zemin üstüne yapılabileceği gibi zemin altına da inşa edilebilir. İstenen şekil, derinlik ve büyüklüğe uygun olarak hazırlanabilecek modeller, havuz çeşitleri içinde en uygun bütçeye sahiptir. Spor salonlarından otellere, eğitim kurumlarından sitelere kadar pek çok yerde prefabrik havuz tercih edilir. Filtre sistemleri sayesinde güvenli bir şekilde uzun vadeli olarak kullanılan havuzlarda maliyet zaman içinde kendini amorte eder. 

Süs havuzları;insanı rahatlatan özelliklere sahip olan su, süs havuzlarıyla yaşam alanlarının her yerinde var edilebilir. Özel olarak düzenlenen peyzaj alanlarıyla desteklenen havuzlar, insanların daha fazla ve keyifli vakit geçirecekleri alanlar yaratılması için kullanılır. Tasarım, konum, temizlik, bakım, malzeme tercihi ve yapım aşaması maliyetleri birbirinden farklı olan süs havuzları, ortama değer katar. En çok tercih edilen süs havuzu çeşitleri arasında; 

  • Fıskiyeli 
  •  Renkli ve 
  • Aksesuarlarla zenginleştirilmiş modeller sayılabilir. 

  Yüzme havuzları;açık ve kapalı mekanlar için uygulanabilecek yüzme havuzları, farklı yöntemlerle hazırlanır. Üstten taşmalı veya skimmerli sistemle hazırlanan havuzlar, yılın 365 günü kullanılabilir. Özel yalıtım teknikleriyle daha güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü olarak hazırlanacak havuzlar etrafına gezinme veya güneşlenme terası da yapılabilir. Baştan sonra doğru bir şekilde projelendirilmesi gereken işlem sırasında kaymaz ürünler kullanılarak konfor artırılabilir. 

Havuz Yapımında Kullanılan Malzemeler 

Gerekli malzeme listesi; havuzun büyüklüğüne, özelliklerine ve türüne göre değişiklik gösterir. Malzeme listesi ise havuz yaptırmak ne kadar tutarsorusunun cevabını verir. Sızdırmazlık özelliği her türlü havuz için önemli ve hayati olan özellikler arasında sayılabilir. Sağlıklı, üzerinde bakteri tutmayan, kolay temizlenebilir ve uzun ömürlü malzeme tercihi malzeme seçiminde aranması gereken temel niteliklerdir. 

Havuz yaptırmak istiyorum diyen müşterilerini önce dinleyen ve daha sonra beklentilere uygun proje hazırlığı yapan firmamız, sunduğu kalite odaklı hizmetlerle alanında fark yaratır. Hayallerin gerçek olması için hizmet öncesi kadar hizmet sonrası süreçte de müşterilerini yalnız bırakmayan ekiplerimiz, sunduğumuz danışmanlık hizmetleriyle, kurumsal ve bireysel talepleri eksiksiz olarak karşılamaya odaklanır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta