Yarı Olimpik ve Tam Olimpik Havuz Ölçüleri TS 11899

Olimpik Havuz Çeşitleri ve Ölçüleri

Olimpik Havuzlara Uygun Ekipmanlar Ve Genel Ölçüleri

Uluslararası Yüzme Federasyonuna uygun tüm havuzlara kısaca olimpik havuz denmektedir. Yüzme sporunun ifa edildiği tüm merkezlerde ve olimpiyat oyunlarında bu federasyonun belirlediğiolimpik havuz ölçülerikullanılmaktadır. Aynı ölçüler çeşitli spor komplekslerinde ve yüzme antrenmanlarının gerçekleştiği tüm merkezlerde de standarttır.  

Olimpik Havuz Çeşitleri ve Ölçüleri 

Toplamda iki çeşit olimpik havuz türü bulunuyor. Tam olimpik havuzları toplamda 10 kulvardan oluşmaktadır. Derinliği 2 metre olan bu havuzların toplam boyları ise 50 metre olarak belirlenmiştir. Havuz suyunun sıcaklığı ise 25 ile 27 derece arasında sabitlenmektedir. Bunun dışında yarı olimpik havuzu adı verilen ve standart olan modellerine oranla daha küçük olan çeşitler de yer alıyor. Boyları yarı yarıya küçük olup toplamda 25 metredir. Kulvar sayısı ise 5 olarak belirlenmiştir. Yarı olimpik havuzlarının derinliği 2 metre olup su sıcaklığı da aynıdır. Tüm bu ölçüler uluslararası arenada evrensel bir kural olarak belirlenmiştir. Başka ülkelerde de Türkiye'de de aynı standart ölçüler kullanılmaktadır.  

Olimpik Havuz Fiyatları Nasıl?  

Tesis işletmecileri tarafından merak edilenolimpik havuz fiyatlarıkendi arasında çeşitlilik arz etmektedir. Aynı zamanda tam ya da yarı oluşları da fiyatı yüzde elli oranında etkilemektedir. Olimpik havuz inşaatlarına başlanmadan önce ödenecek miktar konusunda bir ön görüşme yapılabilir. Aynı zamanda telefon ve internet üzerinden fiyat teklifi almak mümkündür. Peşin fiyatına büyük oranda indirimler yapılırken 6 aya kadar varan taksitli ödeme imkanları da sunulmaktadır.  

Olimpik Havuz Malzemelerinde İlk Seçenek: Havuza İniş Asansörleri  

Havuzlara engelli ve yaşlı insanların hiç zorlanmadan, saniyeler içerisinde inmesini sağlamak amacıyla sıklıkla havuza iniş asansörleri kullanılmaktadır. Birçok farklı mekan ve alanda kullanıma açık olan modellerdir. Tek bir tuşuna basarak aşağı inmek ve aynı tuşla yukarı çıkmak mümkündür. Tam otomatik bir sisteme sahip olan asansörlerin garanti süreleri ise 2 yıl ile 4 yıl arasında değişkenlik gösteriyor. 180 derecelik dönüş özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. Sadece kapalı değil açık olimpik havuzlarda da kullanılabilir. Aynı zamanda kaplıcalarda da sıklıkla sipariş edilen bir asansör çeşididir. Hiçbir kimyasaldan ve güneş ışınlarından etkilenmediği için uzun ömürlü olarak kullanılabilir.  

Hakem ve Cankurtaran Koltukları

Olimpik mücadeleleri yakından izlemesi gereken hakemlere özel olarak imal edilen hakem koltukları satın alınabilecek malzemedir. Aynı zamanda cankurtaran koltukları da her türdeolimpik havuz modelleriile beraber uyum içerisinde kullanılabilecek standart ölçülere sahiptir. 5 basamaklı olarak imal edilmiştir. İmalatında kullanılan malzemelerin tamamı paslanmaz olup estetik bir görünüme sahiptir. Yarış dışında ticari faaliyet alanlarında kullanılmakta olan havuzlar için de sipariş edilebilir. Tüm ölçüleri standart olup 2 yıllık garanti süresine sahiptir.  

Olimpik Havuzlara Özel Seperatörler  

Havuzların 5'li ve 10'lu kulvarlara bölünmesinde seperatör adı verilen özel olimpik aksesuarları kullanılmaktadır. Standart renkleri turuncu ve beyazdır. Ancak mavi ve beyaz olarak üretilmiş olan versiyonları da birçok farklı mekanda tercihe bağlı olarak kullanılabilir. Polyester adı verilen son derece dayanıklı bir malzemeden imal edildiği için çevresel faktörlere karşı ekstra dayanıklıdır. Bu faktörlerin içerisinde su, güneş ışığı ve havuzun içindeki kimyasallar gösterilebilir. 1 metresinde toplamda 24 adet seperatör bulunmaktadır. Siparişler adrese ulaştıktan sonra hiçbir şekilde kurulum derdi olmadan anında kullanılmaya hazırdır.  

Seperatör Toplama Arabaları ve Öne Çıkan Özellikleri  

Yüzme yarışları tamamlandıktan sonra seperatörlerin toplanması için bu zamana kadar çokça vakit ve enerji harcanıyordu. Ancak bu iş için özel olarak üretilmiş toplama arabaları sayesinde enerji ve zaman tasarrufu sağlamak mümkün hale geldi. Kromajlı olan bu arabalar müşteri memnuniyetini büyük oranda sağlıyor. Havuz içerisinde saklama yeri sağladığı için yer tasarrufu açısından da randımanlı olan ürünlerdir. Sipariş edildiği takdirde aynı hafta içerisinde tüm il ve ilçelere hızlı teslimat parolasıyla gönderiliyor. Arabaların kuruluma gereksinimi yoktur. Teslim edilir edilmez kullanılabilir.  

Olimpik Havuzlara Özel Atlama Platformları  

Dalış sporları için de olimpik havuzlar tercih edilmektedir. Özel atlama platformları ayarlanabilir olma özellikleriyle bu havuzlarda sıklıkla kullanılıyor. Yükseklik sporların ihtiyacına ya da dalışın türüne bağlı olarak ayarlanabilir. Fiyat - performans açısından değerlendiğinde son derece hesaplı bulunan aksesuarların başında gelmektedir. Üzerinde yer alan tabla eğimli bir yapıya sahiptir. Kaliteli polyester malzemelerinin bir araya getirilmesiyle imal edilmiştir

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta