Prefabrik Havuz Malzemeleri

Prefabrik Havuz Malzemeleri

Daha kolay ve pratik yoldan ele alınarak tasarımı gerçekleştirilen prefabrik havuzlar, yaz aylarını eğlenceli geçirmek için en iyi seçeneklerdir. Özellikle son dönemlerde oldukça fazla tercih ediliyor. Havuzlarda daha fazla zaman geçirmek ve aksine daha az temizlik imkanı konusunda etkin ayrıcalıklar sağlamaktadır. İlk başta yapım konusunda maliyet malzeme açısından biraz yüksek olsa dahi; ileriki zamanlarda kazanç sağlayacak maddi olanaklar prefabrik havuzları cazip hale getirmektedir.

Böylece bakım açısından daha düşük miktarlar ödeyebilir; arta kalan miktarı havuzun kenarındaki farklı istekleriniz doğrultusunda harcayabilirsiniz. Tabii tüm bunları gerçekleştirmek için öncelikle prefabrik havuz malzemeleri mutlaka kaliteli tasarım altında ele alınmalıdır. Aynı zamanda inşası konusunda titiz bir işçilik ile profesyonel projelendirme üzerinden gerçekleştirilmesi gerekir. 

Prefabrik Havuz Üretim Aşamasında Kullanılan Malzemeler 

Montaj ve imalat aşamasında prefabrik havuzlar için pek çok malzeme kullanılmaktadır. Özellikle prefabrik havuzların temelini atarken mutlaka en kaliteli malzeme çeşitleri değerlendirilmelidir. Üretim ve kurulum olarak malzeme çeşitleri prefabrik havuzlar konusunda farklı seçenekler dahilinde ele alınmaktadır. Üretim konusunda kullanılacak malzemeler şunlardır; 

  • Aşınma ve paslanmayı önlemek için vinil ester reçine
  • Yer kaplama konusunda yüzey katmanı 
  • Yapısal olarak destek malzeme çeşitleri 
  • Daha güçlü bir tasarım elde etmek için polyester reçine kapsamında fiberglass 
  • Ek dayanım konusunda kullanılacak gerilim noktaları için dokuma kumaşı 

Tüm bu malzeme çeşitleri üretim aşamasında ele alınmakta ve profesyonel bir anlayışla kullanılmaktadır. Böylece prefabrik havuz çok daha kaliteli ve sağlam bir yapıya sahip olmaktadır. 

Prefabrik Havuz Kurulum Aşamasında Değerlendirilen Malzemeler 

Üretim aşamasında ele alınan farklı malzeme çeşitleri kurulum noktasında kullanılır. Aşamalı şekilde ele alınan çalışmalar, titiz bir işçilik altında profesyonel düzeyde gerçekleştirilmektedir. 

  •  İlk olarak yer kaplama malzemesi kalıp üzerine püskürtülmektedir.
  •  Vinil ester ve polyester reçine eşliğinde doğranmış fiberglass uygulaması gerçekleştirilir.
  •  Ek dayanım noktasında gerilme için dokuma kumaşı yerleştirilir.
  •  Destek amaçlı yapılan yapısal malzemeler devreye girer.
  • Kalıp uzman işçiler eşliğinde kurumaya bırakılır. 
  • Havuzun kabuğu dikkatli şekilde özel malzemeler hazırlanmış olarak çıkarılır. 

Özel üretim malzemesi ile kurulum işlemini gerçekleştirirken tüm bu etmenler aşamalı olarak ele alınmaktadır. Son olarak ise havuz kabuğunun kalitesi kontrol edilir. Böylece havuz tasarımı hazır hale gelmiş olur. 

Prefabrik Havuz Modelleri 

Prefabrik havuz çeşitleri boyutlarına ve geometrik yapısı ile malzemesine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Özellikle farklı materyaller, boyut, ihtiyaca uygun değişik eklentiler ve kişisel isteklere bağlı olarak tasarımlar ele alınmaktadır. Bu konuda günümüzde her ihtiyaca uygun değişikprefabrik havuz modellerifarklı alanları tasarlanmaktadır. Kaliteli malzeme yapısı ve profesyonel işçilik ile gerçekleştirilen havuzlar hem bireysel hem de işletme açısından değerlendirme şansı sağlıyor. Özellikle çok kolay kurulumu ve maliyet açısından sağladığı kazanç, son dönemlerde prefabrik havuzların popüler hale gelmesinde önemli bir etmendir. 

Prefabrik Havuzların Avantajları Nelerdir? 

Bütünüyle farklı prefabrik havuzlar mutlaka kaliteli malzeme yapısı eşliğinde ince bir işçilikle ele alınmalıdır. Hem insan sağlığı konusunda hem de dayanıklı bir yapı olarak uzun yıllar kullanmak için doğru projelendirme gerekir. Aynı zamanda görsel açıdan şık bir estetik sunmalıdır. Tüm bu unsurlar doğru seçenek altında ele alındığı zaman prefabrik havuzlar pek çok avantajı yanında getirmektedir. 

  •  Uzun vadede daha düşük maliyet imkanı
  • Çok kolay temizleme fırsatı 
  • Fiberglas malzemesi sayesinde düşük ısıtma maliyeti 
  •  Hızlı şekilde inşa imkanı
  • Herhangi bir durum karşısında oldukça kolay onarım fırsatı 

Bu gibi daha pek çok etmen açısından prefabrik havuzlar oldukça fazla tercih ediliyor.


Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta