Tuz Odası Modelleri

Tuz Odası Modelleri

Tuz odaları, tuz mağaralarında bulunan şifalı ortamı, sağlık yaşam merkezlerine, tedavi kliniklerine ve evlerinize taşıyan, günümüzde sıkça tercih edilen sistemlerdendir. Tuz odalarında, tuz parçacıkları, solunabilir hale getirilir. Bu amaçla, tuzlar, hidrojeneratör isimli bir sistem aracılığı ile, mikropartikül haline getirilir. Bu küçültülmüş tuzlar, solunum yolları açmada oldukça etkilidir. Tuzun anitbakteriyel özelliği vardır. Bu özellik sayesinde, tuz, solunum yollarının temizlenmesini sağlar. Böylece, solunum problemi olan insanlar, tuz odaları sayesinde, rahatca nefes alır ve her nefes alışlarında daha fazla oksijen alırlar. Ancak tuz odaları, sadece solunum sorunu olan insanlar için değil, rahatsızlığı olmayan insanlar için de tavsiye edilir.

Tuz odalarında, mikro boyuta getirilen tuzlar, ciğerlerinizin sağlığı açısından da önemlidir. Astım, nefes darlığı, sinüzt hastalığına yakalanan insanlar, tuz odalarından şifa niyetine faydalanabilirler. Tuz odaları, daha rahat nefes almanızı sağlamakla birlikte, uyku problemleri ve sabah yorgun uyanma, halsiz hiss etme gibi sorunları da giderir.

Çilek havuz, senelerden gelen tecrübesi ile, diğer tedavi amaçlı tesisler ile birlikte,tuz odası modelleriyapımında da hizmet vermektedir. Alanında uzman, tecrübeli çalışma arkadaşaları ile evlere, sağlık merkezlerine kurulan bu tuz odaları, gereken bütün kalite standartlarını karşılamakta ve tuz odası kuruluımu için senelerin verdiği tecrübeye dayanarak, en mükemmel şekilde hizmet vermektedir.

Tuz Odası Modelleri Nelerdir?

Tuz odası modelleriarasında yer alan aktif tuz odaları, halojeneratör bulundurur ve esas olarak, mikro parçaçık tuzlarından ibarettir. Bu mikro parçacık tuzlar, soluma ve cilde etki eder. Aktiv tuz odasının temeli, halojeneratör olarak bilinen, özel bir ekipmanın çalışma prensibine dayanır. Saf sodyum klorür, halajeneratör içerisine yerleştirilir. Halojeneratör, bu klörürü mikro boyutlarda parçalara ayırır ve daha sonra ezer, öğütür. Bu sayede tuz, oda içerisine dağıtılır. Bu şekilde kuru tuz terapisi, Haloterapi adını alır.

Tuz odası modelleriarasında yer alan, bir diğer oda türü pasif tuz odalarıdır. Pasif tuz odalarında, denizlerden elde edilen, çok çeşitli tuz türleri bulunur. Pasif tuz odalarında, halojeneratör uygulaması kullanılmaz. Bu odalar, daha çok insan yapımı ortamlardır. Pasif tuz odaları, tamamen doğal olduğu için yabancı madde bulundurmazlar. Sağlık açısından daha faydalı olan bu ortamda hava akışı nem ve sıcaklık dengelenenir. Pasif tuz odalarında uygulanan terapi, Speleotherapi adını alır. Speleotreapi, yeraltında bulunan doğal ortamlarda oluşan tuz odası türüdür. Bu ortamlar, haloterapi olarak kabul edilmez. Rahatlamak, meditasyon yapmak ve psikolojik, duygusal huzuru yakalamak için ideal ortamlardır.

 Tuz Terapisi Zamanı Önemli Faktörler

Tuz odası modelleri farklı kullanım şekilleri ile faydalar sunsa da, belirli koşullar dahilinde, tuz odası kulanılmalıdır. Aşağıda belirtilen hastalıklara sahip kişilerin, tuz odası kullanımı sakıncalıdır:

Ateşli enfeksiyon

Kanser

Tüberküloz

Kalp yetmezliği

Yüksek tansiyon

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta