Adım Adım Yüzme Havuzu İnşası

Adım Adım Yüzme Havuzu İnsası

Birçok kişi yüzme havuzu sahibi olabilmek için profesyonel destek almaktadır. Yüzme havuzunu yaptırmanın en kolay yollarından birisi budur. Bazı kişiler ise kendi bildikleri şekilde arka bahçede bir havuz inşa etme yoluna gitmektedirler. Hangisini seçerseniz seçin yüzme havuzu inşasında değişmeyen bazı kurallar vardır.

Adım adım yüzme havuzu inşasını anlatacak olan bu kapsamlı içerikte söz konusu değişmeyen kuralları öğrenebileceksiniz. Bir yüzme havuzu projesi için gerekli olan tüm temel araçların neler olduğunu öğrenebilecek, maliyet konusunda fikir sahibi olabilecek ve baştan sonra yüzme havuzu inşasını takip edebileceksiniz. Yüzme havuzu inşası için gerekli olan maliyet havuzun büyüklüğüyle doğru orantılı olduğunu unutmamalısınız.

Kendi başınıza bir yüzme havuzu yapma yoluna gidecekseniz bilmeniz gereken bir altın kural vardır. Buradaki adımların her birisini gerçekleştirme konusunda kararlı olmanız ve kendinizi rahat hissetmeniz gerekmektedir. Buna rağmen, yüzme havuzunu yapmaya çalışırken onun sıkı sıkı denetlenmesine dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak, bir firmaya yüzme havuzu yaptırabilir veya yüzme havuzunu kendiniz yapabilirsiniz ama her koşulda profesyonel destek almak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız.

Adım 1: Hazırlık

Havuz yaptırmak istiyorsanız ilk olarak bunun yasal iznini almanız gerekmektedir. Bizim gibi profesyonel bir firmayla çalışmayı tercih etmeniz durumunda yasal izinleri sizin yerinize halledeceğiz. Daha sonra sizinle iş birliği içerisinde havuzun şekline, boyutuna ve özelliklerine karar vereceğiz. Deneyimli mühendislerimiz size bu konuda yardımcı olabilecektir.

Projenin detaylarına karar verdikten sonra inşa için gerekli olan iş makinelerini temin etme yoluna gideceğiz. Bu konuda endişe etmenize gerek yoktur. Arka bahçenizde en iyi şekilde kazma, toprağı çıkarma ve taşıma konusunda iş görecek olan makinelerin seçimini bize bırakabilirsiniz.

Seçmiş olduğunuz havuz şekli ve boyutuna göre kazı sonrasında çıkacak olan toprağın miktarı değişiklik gösterebilecektir. Ne kadar toprak çıkmış olursa olsun bunların hepsinden kurtulma yoluna gitmemeniz gerekir. Çünkü bir kısmını proje dahilinde beton yapıyı oluştururken kullanma yoluna gidebiliriz.

Arka bahçenizden çıkan toprakla çok çeşitli şeyler yapabilirsiniz. Öncelikle bu toprağı bir yerde depolama yoluna gidebilirsiniz. Bu en maliyetli yöntemdir. İkincisi bu toprağın başka bir yüklenici tarafından ücretsiz olarak ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntemde yüklenici toprağı alıp onu başka yerde satmaktadır. Hangi yöntemi tercih edeceğiniz size ve size yardımcı olacak mühendislerimizin önerilerine göre değişiklik gösterebilecektir.

Adım 2: Kazı İşlemi ve Temel

Kazı esnasında mühendislerden destek almanız son derece önemlidir. Arka bahçede yer alan su tesisatı gibi unsurların önceden tespit edilmesi ve buna göre kazı yapılması gerekmektedir. Ayrıca evin temeline uygun olacak kadar derinlik oluşturulması gerektiği unutulmamalıdır. Tüm bu ince detayları ekibimize bırakabilirsiniz.

Daha sonra kafesi inşa etme aşamasına geçiş yapılmalıdır. Betonu güçlendirmek için kullanılan inşaat demirine kafes adı verilmektedir. Betonda inşaat demiri kullanılmaktadır çünkü beton, sıkıştırıcı yüklerde çok iyi performans göstermekte ama gerginlikte ise kötü performans göstermektedir. Bu nedenle betonunu kafes ile desteklenmesi gerekmektedir. Bu işlem basit olsa bile yoğun emek gerektiren bir iştir.

Bu noktada, ana drenaj gibi tüm yeraltı tesisatları kurulmalı ve basınç test edilmelidir. Sıhhi tesisat konusunda her zaman mühendislerimizden daha fazla bilgi alabilirsiniz. Tipik bir basınç testini gerçekleştirmek için 35 PSI değerinde basınç uygulanmalı ve 15 dakika boyunca herhangi bir kayıp olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ekibimiz bu testi daha uzun süreli yaparak işi garantiye almaya çalışacaktır. Çünkü beton içeriye girdiğinde bunu bir daha düzeltme şansınız olmayacaktır. Basıncın doğru olduğundan emin olmak için gerekli tüm testlerin gerçekleştirilmesine özen gösteririz.

Betonlama aşamasına geçiş yapmadan önce betonun altında kalacak olan tüm kısımlar özenli bir şekilde kontrol edilmelidir. Sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, basınç gibi pek çok durumu kontrol etmelisiniz. Mühendislerimiz bu konuda size yardımcı olarak her şeyin yerli yerinde ve doğru şekilde olmasını sağlayacaklardır.

Adım 3: Püskürtme Beton

Püskürtme beton işlemi mutlaka profesyonellere bırakılmalıdır. Siz işleri takip etmek için sandalyenize yaslanıp kahvenizi yudumlaya devam ederken ekibimiz betonu yerleştirme ve uygulama işlemini başarılı bir şekilde devam edecektir. Yüzme havuzunu kendi başınıza yapmaya kalkışsanız dahi projenin bu kısmı için profesyonel destek almak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız.

İşi takibi sırasında dilerseniz işlerin doğru şekilde yapılıp yapılmadığını takip edebilirsiniz. Bu konuda aklınıza takılan tüm soruları bize sorabilirsiniz. Çalışmalar devam ederken bilgi almak hakkınız olduğu için bu konuda herhangi bir çekinceye düşmemeniz gerekmektedir.

Püskürtme beton işlemi tamamlandıktan sonra 24 saat beklenmesi gerekmektedir. Betona girmemeli, orada iz çıkarmaya çalışmamalı veya üzerine bir şeyler yazmaya çalışmamalısınız. Betonu öylece bırakmalı ve korumaya almalısınız. Ekibimiz bu konuda ihtiyaç duyulan tüm bilgileri size sunacaktır.

Beton kuruduktan sonra su aktarma işlemine başlayabilirsiniz. Bu noktada sertleşme eğrisi oluşturmanız gerekmektedir. Ekibimiz size bu konuda en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Çünkü sertleşme eğrisini oluşturabilmek için yaklaşık olarak 30 günlük bir süre gerekmektedir. Bazıları bu işlemin 14 gün bir süre içerisinde tamamlandığını düşünse bile yapılacak olan havuz türüne göre sürenin farklılık göstereceğini unutmamalısınız.

Adım 4: Sıhhi Tesisat

Sıhhi tesisat zor bir şey değildir. Bir geminin baştan sona inşa edildiğini bilmek gerekmektedir. Sıhhi tesisat işlemi çok zor olmasa bile doğru yapılması gereken bir işlemdir. Burada aklınızı karıştırabilecek birkaç detay olabilecektir. Bunlar hakkında mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Primer adını taşıyan mor şey hakkında pek çok noktadan bilgi alabilirsiniz. Bu konuda farklı birçok fikir mevcuttur. Yaptığınız araştırmalar sonrasında amorf kristal yapıları, geçiş durumları, çözücü kaynağı gibi pek çok farklı konularda bilgi edinebileceksiniz. Tüm bu detaylarla uğraşmanıza gerek yoktur çünkü bu detaylarla sizin yerinize biz uğraşacağız.

Sıhhi tesisat konusunda üç farklı aşama bulunmaktadır. İlk aşama betonun altındaki kısım, ikinci aşama yerin altında olan ama betonun altında olmayan kısım ve üçüncü aşama yerin üstündeki kısımdır. Betonun altındaki kısmın beton yerleştirilmeden önce gözden geçirilmesi gerekmektedir. Diğer aşamaları sonradan kontrol edebilmek mümkündür.

Projenizde çalışan mühendislerimizden onay almadan havuza su doldurmamalısınız. Tüm tesisatların tek tek kontrol edilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Mühendislerimiz bu kontrolleri gerçekleştirirken size ihtiyaç duyacağınız bilgileri verebileceklerdir. Onlara daha fazla soru sorarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Adım 5: Elektrik Tesisatı

Havuz inşasının en önemli noktası elektrik tesisatıdır. Diğer kısımlarda yapılacak her hatanın karşılığı ekstra maliyet olacaktır ancak elektrik tesisatında yapılacak olan herhangi bir hata hayati tehlikeyi beraberinde getirebilecektir. Bu nedenle bu kısımda inisiyatif almaya çalışmamalı ve yapılacakları bize bırakmalısınız.

Elektrik tesisatı oluşturulurken voltaj akımının düzenli şekilde olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bir noktadan bir noktaya voltaj aktarımı gerçekleştirilirken herhangi bir pürüz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Basit bir biçimde buradaki tüm işlemleri bize bırakmalı ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusundaki uyarılarımızı dikkate almalısınız.

Elektrik tesisatı oluşturulurken düşük voltajlı aydınlatma tercih etmeye çalışmalısınız. Renkli olabilecek olan bu aydınlatma türleri çok fazla elektrik harcamayacakları için tasarruf etmenize yardımcı olacaklardır. Buna ek olarak çok çeşitli hızlarda çalışabilen pompa tercih etmelisiniz. Böylece elektrik sarfiyatını önemli ölçüde azaltmayı başarabilirsiniz.

Adım 6: Son Dokunuşlar

Son dokunuşları içerecek olan bu aşamada havuzun kaplaması ve bu kaplamada seçilecek malzemeler gibi detaylara karar vermeniz gerekmektedir. Her malzemenin döşenmesi için belirli bir el becerisi gerekecektir. Bu nedenle malzeme seçimini yaptıktan sonra size havuz döşemesi konusunda en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışırız.

Döşeme işini her ne kadar kendiniz yapabilecek olsanız bile bu işi profesyonellere bırakmanız çok daha doğru olacaktır. Bu sayede yapacağınız harcamanın çok daha az olmasını sağlayabilirsiniz. Seçeceğiniz tüm malzemelerin havuzun kalitesi ve aynı zamanda dayanıklılığı konusunda etkili olacağını unutmamalısınız.

Adım 7: Güverte Kısmı

Havuz güvertesini inşa etme kısmı havuz inşasının en can sıkıcı kısmıdır. Her noktayı en ince detayına kadar kontrol etmek gerekmektedir. İnşa açısından en fazla maliyetlerden birisi bu alan ait olacaktır. Güverte kısmını oluştururken proje kapsamında bize ne sunulduysa onu gerçekleştiririz. Bu nedenle projenizi oluştururken bu konuda net karar vermeniz gerekmektedir.

Güverte kısmını oluşturmak oldukça doğrusal bir şekilde gerçekleştirilen işlemleri içermektedir. Buradaki kritik nokta iyi bir temele sahip olmakla ilgilidir. Avludan havuza doğru hafif bir adım attığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Güverte kısmında yapılacak olan kalıplama ve döşeme işlemleri havuzu kullanım süresini doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle her karenin en iyi şekilde değerlendirildiğine dikkat etmelisiniz.

Bununla birlikte inşa aşamasında mutlaka su durumuna dikkat etmek gerekmektedir. Suyu olabildiğince evden uzak tutmak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Bu nedenle güverte kısmında su ile mücadele edebilecek seçimler gerçekleştirmenize yardımcı oluruz. Bu aşamayı herhangi bir koşulda aklımızda tutmaya özen gösterir ve size bu konuda gerekli bilgileri her zaman sunarız. Ek olarak, burada çok ağır malzemeler kullanılmaz çünkü ağır malzemeler sıhhi tesisat ile uyumsuz olabilecektir.

Havuz inşası ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa hemen iletişim formunu doldurarak veya 0216 475 39 37 telefon numarasını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta