Havuz Sonrası Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Blog

Havuzlar, insanların spor ve eğlence gibi çeşitli amaçlar için tercih ettikleri alanlardır. Özellikle alerjisi olanlar ve astım olanlar için oldukça avantajlı olan havuz sporu, insanların sağlığını korunmasına yardımcı olur. Klor, bilinenin aksine insanlara dokunmaz. Bunun yanı sıra özel bir hassasiyeti bulunan kişilerde vücut tepkisi oluşabilir. Vücudunuzun klora karşı hassasiyeti varsa yüzmeyi tamamıyla bırakmanız gerekmez. Eğer havuza girdikten sonra bir rahatsızlık yaşıyorsanız aslında siz astım olabilirsiniz. Bu durumun tanısının konulmamış olması, astım olduğunuz gerçeğini değiştirmeyebilir. Eğer yüzme esnasında göğsünüz sıkışıyorsa veya nefes borunuz kasılıyorsa astım olabilirsiniz.

Kaşınmanızın Sebebi Klor Olabilir

Klora karşı vücudun tepki vermesi kendisini belli başlı etkenlerde gösterir. Bu etkenler arasında kaşıntı, kabarma ve ciltte kızarıklık gibi sonuçlar doğurur. Bu tepkimeler aslında bir alerji değil, kimyasal bir yanmanın sonucudur. Kişi, kimyasal bir tahriş edici ile karşı karşıya kaldığında vücudu eğer hassassa bir tepki verir. Eğer daha önce dermatit gibi bir rahatsızlığınız varsa havuz içerisinde bulunan klor, cildin daha fazla kurmasına sebebiyet vererek bu problemlerin daha da artmasına neden olabilir. Ayrıca klor, nefes borularının tahriş edilmesine sebep olarak solunum yolunda daha önce de var olan bir alerjiyi tetikleyebilir. Bu nedenle havuzların klor oranına dikkat etmek gereklidir. Vücudun klora kaşıntı ile tepki vermesi spor için bir engel de değildir. Klora bağlı olarak oluşan cilt hassasiyeti kabuklanma, döküntü, kaşıntı, acı ve kızarıklık gibi belli başlı etkenlerle kendisini gösterir. Bu etkenler aniden ortaya çıkıp aniden ortadan kaybolabilir. Ayrıca eğer kişide astım varsa egzersiz sırasında veya geceleri burun tıkanıklığı, burun akması, hırıltı, soluk alma güçlüğü ve öksürük gibi etkenlerle kendisini gösterir.

Havuz Sonrası Kaşıntı Kaderiniz Olmasın

Eğer sizin de cildinizin klora karşı hassasiyeti varsa ve kaşınıyorsa cildinizi havuza girdikten sonra temiz suyla yıkayabilirsiniz. Yani ortadaki tahriş edici etkinin kaldırılması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra kortizonlu kremlerden bazıları da ciltte meydana gelen kaşıntıların oluşmasını engeller. Vücudunuzda ürtiker oluşuyorsa antihistaminik şurup ya da tabletleri tercih edebilirsiniz. Doktor kontrolü sağlayarak da bu problemlerden uzaklaşabilirsiniz. Havuzda kişinin kaşınmasına sebep olan etkenlerden sadece bir tanesi klordur. Klorun yanı sıra havuz içerisinde bulunan mikroplar da kişinin kaşınmasına neden olabilir. Özellikle ticari amaçlı olarak kullanılan havuzlarda birçok insan aynı havuza girdiği için vücutlarında taşıdıkları mikropların da havuza aktarılmasına neden olurlar. Örneğin; eğer bir kişi ishal geçirmekte ise hijyen kurallarına uymadığı durumlarda bu rahatsızlığını havuza giren diğer insanlara da bulaştırabilir.

Kaşınmamak ve Diğer İnsanların da Kaşınmaması için Bunlara Dikkat

Kozmetik malzemeleri ve güneş eşyaları da havuz içerisinde sıkça bulunan malzemeler arasındadır. Bu ürünler sindirim sistemi, göz ve ağza girebilir. Bu da hassas bir cilde sahip olan kişilerde kaşıntı ile kendisini gösterebilir. Kaşıntıdan korunmak için mutlaka havuza girmeden önce duş almalı ve havuzdan çıktıktan sonra da iyice durulanmalısınız. Nemlendirici kremler ile oluşabilecek hassasiyetlerin önüne geçebilirsiniz.


Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta