Havuz Suyu Yutan Çocuğa Ne Yapmalı?

Blog

Havuzlar her ne kadar konfor dolu alanlar olsa da temizliği için belli kimyasallar kullanılır. Bu nedenle çocukların havuz suyu yutması onların rahatsızlanmasına sebep olabilir. Su parkları, tatil siteleri ve otellerde sıklıkla kullanılan havuzlar, çocuklar için de önemli bir eğlence aracıdır. Bu havuzlar, her ne kadar eğlenceli olsalar da insanlar için bir enfeksiyon kaynağı olabilir. Özellikle şişme havuzların şebeke suyu ile doldurulması, kreş ve okul gibi ortamlarda da tehlikeyi beraberinde getirir. Çocuğunuzun havuzun zararlı etkenlerinden kurtulması için havuzdan saat başı çıkarmanız gereklidir.

Çocuk Havuz Suyu İçerse Ne Olur?

Çocuğun havuz suyu yutması, enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Enfeksiyon kapması akıntı, ağrı, kaşıntı, şişlik gibi problemleri de beraberinde getirebilir. Bu nedenle çocuğunuzu saat başı havuzdan çıkararak kulaklarını kuru bir havluyla temizlemelisiniz. Eğer kulaklara havuz suyu kaçtıysa baş bölgesinin iki tarafa eğilerek suyun çıkarılması önemlidir. Steril olmayan havuzların tehlike saçtığını unutmamalı ve bu nedenle önlemlerimizi almalısınız.

Havuz Suyu ile Gelen Mikroplar

Eğer çocuğunuz havuzu suyu yutuyorsa sayısız mikrop da vücuduna giriyor olabilir. Bu mikroplar shigellay, dizanterinden criprosporidyum, kolibasiliye, şeklindedir. Eğer çocuğunuz havuz suyu yutmuşsa durumunu takip etmeli ve normal dışı bir vücut tepkisi görmeniz durumunda derhal hekime başvurmalısınız. Bu süreçte tıbbi destek almanız sizin için oldukça önemlidir. Havuz suyunun yutulması, ilk belirtiler olarak ateş ve kusma olarak kendisini gösterir. Çocuğunuzu havuzdan korumak için gözlerinin havuz ile temas etmeyecek şekilde havuz içerisinde tutmanız gereklidir. Eğer çocuğunuz havuz gözlüğü takmıyorsa, havuz içerisinde gözlerini açmamasını önerebilirsiniz. Eğer mümkünse havuz gözlüğü takmasını teşvik edebilirsiniz.

Havuz Suyu Yutan Çocuk Kendini Nasıl Belli Eder?

Eğer çocuğunuz havuz suyu yutmuşsa oluşabilecek mantar hastalıklarına karşı önlem almanız gereklidir. Bu noktada tıbbi yardım almak, çocuğunuzun sağlığını korumanıza yardımcı olacaktır. Havuz suyu yutan çocuğun bu suyu vücudundan atması için bol sıvı tüketmesi gereklidir. Eğer rahatsızlık devam ediyorsa hekime başvurulması gereklidir. Bu sayede çocuğunuzu oluşabilecek havuz suyu tehlikelerine karşı güven altına almış olursunuz.


Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta