Kulağa Kaçan Havuz Suyu Nasıl Çıkarılır?

Blog

Spor ve eğlence gibi farklı amaçlar için tercih edilen havuzlar, bazen çeşitli sağlık problemlerine davetiye çıkarabilir. Kulağa havuz suyunun kaçması bu problemlerden bir tanesidir. Kulağa havuz suyu kaçması, kulakların tıkanmasına sebep olur. Bu da kişiyi hem psikolojik hem de fiziksel olarak rahatsız eder.

Kulağa Kaçan Havuzu Suyunun Çıkarılması

Hemen hemen herkes, yaşamının bir döneminde kulağına havuz suyu kaçırmıştır. Bu durum kişinin kendisini rahatsız hissetmesine neden olur. Normal şartlar altında, kulağa kaçan su kulak kiri sayesinde dışarı çıkar. Ancak havuz suyunun kulağa kaçmasından sonra eğer birkaç gün içerisinde kulaktan kir ile birlikte çıkmıyorsa bu durum rahatsızlık yaratır. Kulağa su kaçması aynı zamanda kişinin işitmede güçlük yaşamasına ve enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.

Havuz Suyunun Kulağa Kaçmasının Nedenleri

Kulaklarda biri kendi kulak kileri, kulağın dış etkenlere karşı korunmasına yardımcı olur. Bu nedenle kulak çubuğu gibi cisimler vasıtasıyla kulağınızda bulunan kiri tamamıyla çıkarmamalısınız. Farklı kulaklarda yapısal özelliklerden kaynaklı olarak kulak kirlerinin daha fazla birikmesi söz konusu olabilir. Kulak kirinin su ile buluşması, kulak içerisinde şişkinlik yaratabilir ve bu da kulakta tıkanmaya neden olur.

Kulağınıza Havuzun Suyu Kaçtığını Nasıl Anlarsınız?

Eğer kulağınızdan su geliyorsa, kulak kanalında kaşıntı hissediyorsanız, kulakta hafif bir basınç problemi varsa, kulakta tıkanıklık hissi yaşıyorsanız, işitme zorluğu yaşıyorsanız ve boğuk sesler duyuyorsanız kulağınıza havuz suyu kaçmış olabilir. Eğer tıkanıklık geçmezse ve tedavi olmazsanız çeşitli etkenlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu etkenler ateş, kulakta kızarıklık, kulak kanalında kısmi tıkanıklık, kulaktan aşırı su gelmesi, başa, yüzde ve boyuna yayılan ağrı ve kulakta ağrı gibi farklı formlarda kendisini gösterir.

Kulağa Kaçan Havuzun Suyu Nasıl Çıkarılır?

Eğer kulağınıza havuz suyu kaçtığından eminseniz kulağınıza parmağınızı veya kulak pamuğu sokmamalısınız. Eğer parmağınızı veya kulak pamuğunu sokarsanız suyu daha derinlere itmiş olursunuz. Sıcak buhar yöntemini kulakta bulunan suyun çıkarılması için kullanabilirsiniz. Uzun süreli ve sıcak bir duş almak kulak suyunun çıkmasına yardımcı olacaktır. Başınızı tıkalı olan kulağınızın yönünde yatırmayı unutmamalısınız. Ağzın hareketinden kaynaklı olarak da kulak suyunun çıkması mümkündür. Bunun için sakız çiğneyebilirsiniz.


Halk arasında oksijenli su olarak bilinen hidrojen peroksit ve borik asit içeriği bulunan kulak damlalarını kulak tıkanıklığını açmak için kullanabilirsiniz. Kulakta biriken kirin yumuşamasını sağlayan oksijenli su, bu sayede kirlerin çözülmesine yardımcı olur. Eğer kulağınıza su kaçmışsa tıkanık olan kulağınızın memesini hafifçe çekip sallamanız önemlidir. Bunu yaparken de tıkalı olan kulağın olduğu yöne doğru başınızı eğmelisiniz. Yer çekimi sayesinde kulağa biriken suyun dışarı çıktığını göreceksiniz.

Kulağınıza saç kurutma makinesi tutmak da kulak içerisinde bulunan suyun buharlaşarak yok olmasına yardımcı olacaktır. Bu noktada mutlaka fön makinesini ortalama 17 santim uzaklıkta tutmanız gerektiğini unutmamalısınız. En önemli faktör yer çekimidir. Tıkalı olan kulağınızın üzerine yatarak suyun dışarı doğru akmasını da sağlayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta