Samsun Havuz Yapımı

Blog

Samsun'da Bireysel veya ticari amaçlı olarak kullanılabilen yüzme havuzlarının önemi büyüktür. Dört mevsim boyunca tercih edilebilen bu havuzlar insanların fiziksel aktivite yapabilmelerine olanak sağlar. Havuzların inşası genel olarak projelendirme, fizibilite çalışmaları, ölçeklendirme, kazı ve inşa aşamalarından oluşur. Mekanik aksamların yerleştirilmesi ve elektrik tesisatının kurulmasından sonra havuz kaplama malzemeleri ile havuzun kaplanması, son dokunuşlar olarak lanse edilir. Havuzun inşasında kullanılan karoların suya dayanıklı olması oldukça önemlidir. Havuz kaplama malzemeleri hem estetik bir görüntü oluşturacak hem de havuzun dayanıklılığının uzun süre boyunca korunmasına yardımcı olacaktır.

Bir Havuz Nasıl İnşa Edilir?

Bir havuz inşasında öncelikli olarak konumlandırma yapılır. Eğer havuz açık bir alanda yapılacaksa gün ışığının en uzun süre kaldığı alanlar tercih edilir. Daha sonra havuzun genişliği ve derinliği öngörülür. Yapılan çalışmalar sonrasında belirlenen ölçeklere göre kazı çalışması yapılır. Kazı çalışmasından sonra eğer betonarme bir havuz yapılacaksa bu havuzun ölçeklendirilmesi yapılır. Havuzun inşa aşamaları beton dökülmesi, mekanik tesisatın kurulması, şap ve sıva yardımıyla havuz kaplama malzemelerinin yerleştirilmesi, derz dolguları ile boşlukların doldurulmasını kapsar. Kuruma beklendikten sonra havuz tamamen su ile doldurulur. Eğer havuzda herhangi bir sızıntı varsa bu alan tamir edilir ve tekrar su ile doldurulur. Havuzun kullanıma hazır hale geldiğinden emin olduktan sonra ise proje tamamlanmış olur.

Havuz Yapımında Karo Seçimi

Havuz için tercih edilen karoların kirlenme ihtimali göz önünde bulundurularak antibakteriyel olarak seçilmesi gereklidir. Antibakteriyel özellikli olan porselen karoları tercih ederek uzun süre boyunca havuzunuzun korunaklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Porselen karolar, aynı zamanda havuzların yosun tutma ihtimalini de ortadan kaldırır. Bu karolar aynı zamanda havuzun etrafında da kullanılabilir. Porselen, kendiliğinden kaymaz özelliğe sahip olduğu için de ekstra avantajlara sahiptir. Sadece havuzlarda değil, teras ve banyo gibi diğer ıslak alanlarda da rahatlıkla kullanılabilen bu karolar sayesinde havuz inşaatını tamamlayabilirsiniz.

Havuz Yapımında Neler Gerekli?

Havuz yapımında havuza su doldurma ve boşaltma için kanal ihtiyacı bulunur. Bu kanallar, rahatlıkla havuzun doldurulmasını ve gerekli testlerin yapılmasını sağlar. Havuzlar, beraberinde tesisat malzemelerini de zorunlu kılan alanlardır. Havuzlara döşenen tesisat malzemeleri sayesinde havuz dolumu, havuzun suyunun temizlenmesi ve havuz suyunun boşaltılması gibi işlemler rahatlıkla yapılabilir. Sektörde en çok tercih edilen havuz türü betonarme havuzlardır. Bunun için havuz yapımında beton ihtiyacı da oluşacaktır. Bunun yanı sıra havuzların temizliği ve akış işlemleri için filtre borularına ihtiyaç olacaktır. Sızdırmazlığın daimi olarak sağlanması için yapıştırıcı malzemeler de olmazsa olmazlar arasındadır. Demir, havuz inşasında en önemli malzemeler arasında bulunur. Havuzun iskeletinin oluşturulmasında kullanılan demirin yanı sıra havuz porselenlerini de tercih ederek kaplama malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Havuz, ince işçiliği, ölçeği, kullanıcı talepleri gibi faktörlere bağlı olarak ortalama 15 gün içerisinde tamamlanabilir. İklimsel koşullar havuz yapım aşamalarının süresini belirler.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta