Şanlıurfa Havuz Yapımı

Blog

Şanlıurfa'da Havuz yapım süreci her ne kadar zahmetli görünse de sonucunda rahat ve konforlu bir ortam sizleri bekler. Evinizin terasında, bahçesinde veya ticari amaçlı olarak tercih edebileceğiniz havuz yapım aşamaları ortalama olarak iki hafta içerisinde tamamlanır. Fizibilite çalışması ile başlayan yapım aşamaları havuzun tamamlanıp son kontrolden geçmesi ile tamamlanır. İnsanların psikolojik ve fizyolojik olarak desteklenmesine olanak sağlayan havuzlar, en sağlıklı sporlar arasında da bulunur. İnsanın kendisini iyi hissetmesini sağlayan ve sakinleşmesine yardımcı olan havuzlar sitelerden bireysel evlere kadar birçok alanda kendisine yer buluyor. Havuzların inşası için ihtiyaç duyulan yapı malzemelerinin tamamı havuz inşaatını gerçekleştiren firmalar tarafından temin ediliyor. Bu sayede size ekstra bir külfet veya zaman kaybettirecek bir sorun bulunmuyor.

Havuz İmalatında Gerekli Olan Malzemeler

Havuzu imalatında gerekli olan malzemeler arasında havuz dezenfeksiyon kimyasalları, elektrik kontrol panosu, havuz temizlik malzemeleri, havuz kenar malzemeleri ve havuz içi ekipmanlar bulunur. Bu ürünlerin yanı sıra havuz su oyunları, havuz suyu test aletleri, elektrikli havuz dezenfeksiyon sistemleri, havuz aydınlatma lambaları, krom havuz merdivenleri, PVC boru malzemeleri, polyester veya plastik havuz kum filtreleri, havuz pompaları gibi malzemelere ihtiyaç duyulur. Gerekli olan malzemeler temin edildikten sonra havuzun fizibilite çalışması yapılır. Elde bulunan malzemelerin seçenekleri yapılacak olan havuzun çeşidine göre değişebilir. Çünkü sektörde masaj havuzları, yarışma havuzları ve eğlence havuzları gibi birbirinden farklı havuz çeşitleri bulunur. Havuzun kurulacağı yerin konumuna göre ikiye ayrılan yüzme havuzlarında harfiyatsız ve harfiyatlı havuzlar yapılabilir. Harfiyatsız havuzlar, yer üstü havuzları olarak da adlandırılır.

Havuzların Türleri Nelerdir?

Toprak içinde harfe edilerek üretilen havuzlar ise yeraltı havuzları olarak adlandırılır. Taşıma sistemine göre taşmalı ve skimmerli havuzlar olmak üzere kendi içerisinde ikiye ayrılan yüzme havuzlarının suyun cinsine göre de ayrılması mümkündür. Bu ayrım deniz sulu havuzlar ve tatlı sula havuzlar olmak üzere iki seçenektir. Dezenfeksiyon sistemine göre de beş farklı çeşide ayrılan havuzlardan ultraviyole, ozon jeneratörü, tuz klor jeneratörü, otomatik dozaj pompası, kimyasal maddeler ile manuel olarak arındırılan havuzlar olmak üzere yapılandırılır. Havuz tipine göre uygun olan malzemelerin seçimi ile başlayan bu işlemler sonrasında havuzun yapısal özellikleri belirlenir. Eğer havuz harfiyatlı bir havuz sistemine dahilse kazı işlemi yapılır. İskelet oluşturulmasının ardından beton dökümü gerçekleştirilir. Mekanik altyapının hazırlanması ve havuz entegre edilmesinin ardından havuz kaplama malzemeleri kullanılır. Havuza son şekli verildikten sonra sızdırmazlık testinden geçer. Sızdırmazlık testinden başarıyla geçen havuzlar kullanıma hazır hale gelir.

Profesyonel Havuz İmalatı

Havuzun daha keyifli ve profesyonel hale getirilmesi için havuzlar için özel olarak üretilen temizlik robotları, polyesterden havuz makine daireleri, plakalı eşanjör, klor ve tuz üniteleri, dozaj pompaları kullanılabilir. Bunların yanı sıra nem alma cihazları, havuzu UV cihazları ve ısı pompaları da profesyonel havuzların inşasında kullanılan malzemeler arasındadır. Bu malzemelerden uygun olanını havuz imalat şirketiniz sizin adınıza temin ederek işlemleri gerçekleştirilecektir. Siz de eğlenceli bir şekilde keyifli vakit geçirmenin keyfini yaşarsınız.


Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta